13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAm pierdut fara drept de apel

Am pierdut fara drept de apel

Echipa de Cupa Davis a Romaniei a ratat calificarea in sferturile de finala ale Grupei Mondiale, fiind eliminata de reprezentativa Frantei. Dupa primele trei meciuri disputate in cadrul acestei intilniri, Franta conducea cu 3-0 si astfel cele doua partide de ieri, care s-au jucat dupa inchiderea editiei, nu au mai contat decit pentru palmares. In urma acestui rezultat, echipa de Cupa Davis a Romaniei va trebui sa sustina un meci de baraj pentru a ramine intre primele 16 formatii de tenis ale lumii.

Voinea si-a rupt racheta

de suparare

In primul meci al intilnirii, Adrian Voinea a fost invins vineri, cu scorul de 6-2, 6-3, 7-6 (12-10), de Sebastiean Grosjean, dupa aproximativ doua ore si jumatate de joc. Primul set i-a revenit lui Grosjean, cu 6-2, dupa aproape 37 de minute. Meciul a debutat cu un prim game cistigat de Grosjean, imediat francezul reusind sa se distanteze la 2-0, dupa ce Voinea salvase sapte mingi de break. La scorul de 5-2, Grosjean a facut inca un break. Setul secund a fost mai disputat, Grosjean reusind break-ul decisiv la scorul de 4-3, dupa ce a fructificat singura sansa de break pe care a avut-o. In cel de-al treilea set, ambii jucatori si-au cistigat serviciul pina la scorul de 5-5, cind francezul a reusit un break si urma sa serveasca pentru meci. Imediat insa, Voinea a facut un rebreak, de altfel acesta fiind primul si singurul reusit de roman pe toata durata partidei. In tie-break, Voinea a condus cu 3-1, dar francezul a revenit si a beneficiat de o prima minge de meci la scorul de 6-5. Apoi, romanul a salvat inca doua mingi de meci, cedind in final cu 10-12. Voinea a beneficiat in tie-break de doua mingi de set, dar a ratat de fiecare data. La finalul partidei, jucatorul roman a izbit cu racheta de teren si a rupt-o.

Pavel nu a reusit nici un game pe serviciul lui Escude

In cel de-al doilea meci de simplu, Andrei Pavel a fost invins, cu scorul de 7-6 (7/2), 6-2, 7-6 (7/5), de francezul Nicolas Escude, dupa doua ore si 40 de minute de joc. Primul set i-a revenit lui Escude in tie-break, dupa aproximativ 55 de minute de joc, timp in care ambii tenismeni si-au valorificat avantajul serviciului. In setul secund, Escude a reusit un break chiar in deschidere, pastrindu-si avantajul pina in game-ul al saptelea, cind a cistigat inca o data pe serviciul romanului. In cel de-al treilea set, ambii jucatori si-au cistigat serviciul, ajungindu-se in tie-break. La scorul de 6-5, romanul a ratat o minge de set. In tie-break, Pavel a condus cu 3-1, dar francezul a revenit si a fructificat prima sansa de meci pe care a avut-o. Tenismenul roman nu a reusit sa cistige nici un game pe serviciul adversarului.

Romanii au pierdut si meciul decisiv

Perechea romana Andrei Pavel / Gabriel Trifu a pierdut la dublu in fata francezilor Michael Llodra / Fabrice Santoro in trei seturi, cu scorul 6-4, 6-3, 7-6. La sfirsitul partidei, Andrei Pavel a spus: „Din pacate, nu am reusit sa cistigam nici un set in fata perechii franceze, care venea dupa o rasunatoare victorie in Australia. Adversarii nostri au valorificat toate momentele de sansa, in timp ce noi nu am reusit sa ne concentram suficient.“

Partenerul lui Pavel, Gabriel Trifu, a tinut sa multumeasca in mod special spectatorilor pentru atmosfera creata. „Am facut tot ceea ce era omeneste posibil pentru o prestatie buna. Sper ca la o viitoare intilnire intre echipele noastre, rezultatul sa fie favorabil Romaniei“, a mai spus Trifu.

La rindul sau, capitanul-nejucator al Romaniei, Florin Segarceanu, a precizat ca problemele medicale ale echipei Romaniei au atirnat decisiv in balanta partidei: „Daca Pavel si Voinea erau bine pregatiti din punct de vedere fizic, intilnirea cu Franta ar fi fost mult mai echilibrata.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS