6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Flash extern

PRESEDINTELE GAMBIEI A INTERZIS FOTBALUL/ Tinerii gabieni au fost amenintati cu inchisoare daca vor fi prinsi jucind fotbal. Decizia, care apartine presedintelui tarii, Yahya Jammeh, a spulberat visele a mii de tineri care sperau sa joace in ligile europene. „Am fost jefuiti!“, considera acestia, numai ca presedintele ramine neinduplecat. Acesta considera ca oamenii care au devenit obsedati de fotbal sint mai utili pentru muncile cimpului in timpul sezonului ploios din tarile Africii de Sud. „Tinerii din zonele rurale n-ar trebui sa se mai ocupe cu fotbalul in sezonul ploios care urmeaza. Daca se opun si nu ma asculta, o sa-i trimit la puscarie“, a spus Jammeh.

DEL PIERO STA CINCI LUNI PE TUSA / Jucatorul clubului italian Juventus, Alesandro Del Piero, nu va mai evolua cel putin cinci saptamini, dupa ce rezultatele analizelor au scos la iveala faptul ca si-a dislocat un muschi de la coapsa stinga. Coechipierii jucatorului au confirmat ca vor juca fara capitanul lor pina in luna martie, dupa ce acesta a iesit schiopatind de pe teren in meciul cu Atalanta (1-1) de la sfirsitul saptaminii trecute. Jucatorul de 28 de ani se pare ca a neglijat pregatirea sa in ultimul sezon, in care a fost intr-o forma extraordinara, inscriind 12 goluri in Seria A pentru Juventus. Del Piero va rata participarea la viitorul meci cu Manchester United din Liga Campionilor, competitie care se va relua peste doua saptamini. De asemenea, este putin probabil sa participe si la meciul impotriva echipei Deportivo La Coruna, din 12 martie. In acest moment, Manchester si Juventus ocupa pozitiile de calificare in grupa D a Ligii Campionilor, dupa doua etape, in conditiile in care engezii s-au impus categoric in cele doua intilniri, in timp ce italienii au avut o evolutie inconstanta. Si de parca aceste lucruri nu ar fi fost suficiente, Del Piero va fi indisponibil si pentru meciul in care selectionata Italiei va intilni Portugalia intr-un amical care va avea loc la Genoa, pe 12 februarie, in vederea pregatirii calificarilor pentru Euro 2004.

BAGGIO AR PUTEA FI RECHEMAT LA NATIONALA / Jucatorul Roberto Baggio, component al echipei Brescia, ar putea fi rechemat la selectionata Italiei, dupa aproximativ trei ani de absenta. Evolutiile pe care le are la Brescia i-au determinat pe antrenorii italieni, reuniti la Coverciano, sa afirme ca Baggio ar putea fi convocat la reprezentativa Italiei. „Echipa nationala are nevoie de jucatori intr-o forma fizica foarte buna. Baggio este intr-o astfel de forma“, au spus tehnicienii. Roberto Baggio are multe sanse de a reveni in nationala Italiei, mai ales ca Alessandro del Piero este accidentat. Roberto Baggio, care pe 18 februarie va implini 36 de ani, ar putea fi convocat la meciul amical al Italiei cu echipa Portugaliei, ce se va disputa pe 12 februarie. Baggio nu a mai fost chemat la echipa nationala de pe 31 martie 1999, cind Italia a jucat impotriva echipei Belarusului, scor 1-1. Roberto Baggio a evoluat de-a lungul carierei la formatiile Vicenza, AC Fiorentina, Juventus Torino, AC Milan, Bologna si Inter Milano. Jucatorul a fost convocat de 55 de ori la echipa nationala a Italiei, pentru care a inscris 27 de goluri, si a participat la trei editii ale Cupei Mondiale.

FERNANDO TORRES COSTA 90 DE MILIOANE DE EURO / Presedintele clubului spaniol Atletico Madrid, Jesus Gil y Gil, cere 90 de milioane de euro pentru transferul atacantului Fernando Torres. „Cine doreste sa-l achizitioneze pe Fernando Torres va trebui sa plateasca clauza de reziliere a contractului care se ridica la 90 de milioane de euro. Nici macar un euro mai putin“, a afirmat Gil y Gil. Torres, care are 19 ani, este considerat o mare speranta a fotbalului iberic si este dorit de gruparea italiana AC Milan. Jucatorul are contract cu Atletico Madrid pina in luna iunie a anului 2005, dar clubul spaniol incearca sa prelungeasca intelegerea.

HASAN SAS S-AR PUTEA TRANSFERA LA INTER MILANO / Mijlocasul turc al echipei Galatasaray, Hasan Sas, va evolua din sezonul viitor la formatia italiana Internazionale Milano. Hasan Sas nu se intelege foarte bine cu antrenorul echipei Galatasaray, Fatih Terim, si a ajuns la un acord cu Inter Milano in vederea semnarii unui contract in luna iulie. Acordul dintre Galatasaray si Hasan Sas expira la finalul acestui sezon. Sas, care are 26 de ani, a fost selectionat de 20 de ori in reprezentativa Turciei, alaturi de care a participat la Cupa Mondiala din 2002, unde nationala turca a ocupat locul al treilea.

VICEPRESEDINTELE CLUBULUI AC MILAN ARE PROBLEME CU FISCUL / Vicepresedintele clubului italian AC Milan, Adriano Galliani, a fost acuzat de evaziune fiscala si va comparea in fata tribunalului la inceputul lunii mai. Galliani, care ocupa si functia de presedinte al Ligii profesioniste italiene, urmeaza sa raspunda acuzatiilor de falsificare a unor contacte si nedeclararea veniturilor realizate in urma exploatarii drepturilor de imagine ale unor jucatori, printre care si fostul capitan al „Squadrei azzura“, Paolo Maldini. In atentia fiscului italian se mai afla si echipele de hochei si volei apartinind companiei Fininvest, aflata in proprietatea familiei primului-ministru italian Silvio Berlusconi, care detine controlul si asupra echipei de fotbal AC Milan. „Am aflat cu surprindere ca sint acuzat de evaziune fiscala si nedeclararea anumitor plati, desi toate facturile au fost inregistrate regulat in declaratiile de venituri ale clubului AC Milan“, a spus Galliani. Nu este pentru prima oara cind gruparea din Milano are probleme cu fiscul. Anul trecut, in luna iunie, un tribunal italian i-a condamnat la trei luni inchisoare, pentru evaziune fiscala, pe fostii fotbalisti olandezi Ruud Gullit, Marco Van Basten si Frank Rijkaard, care au evoluat la AC Milan in anii ’90. Cei trei nu au stat insa dupa gratii, pedepsele lor fiind ulterior transformate in amenzi in valoare de 1.500 de euro.

BAYERN MüNCHEN S-A CALIFICAT IN SEMIFINALELE CUPEI GERMANIEI / Bayern München s-a calificat marti in semifinalele Cupei Germaniei, dupa ce a invins, cu scorul 8-0, pe FC Köln. Desi face legea in divizia secunda germana, unde are sapte puncte avans fata de a doua clasata, Köln nu a avut nici un cuvint de spus in fata liderului la zi al Bundesligii. Internationalul brazilian Giovane Elber a adus pe Bayern in avantaj in minutul 8, iar Owen Hargreaves a adaugat un gol patru minute mai tirziu. Sebastian Schweinsteiger, mijlocas de 18 ani aflat la doar al saselea meci in acest sezon, a reusit primul sau gol pentru Bayern in minutul 32. Dupa doar un minut, Elber a mai marcat o data. In repriza a doua, Schweinsteiger a reusit dubla, iar Elber hat-trickul. Ultimele goluri au fost marcate de Ze Roberto si Willy Sagnol, acesta din urma din pasa lui Sebastian Deisler, aflat la primul sau meci din mai 2002. Celelalte trei sferturi de finala ale Cupei Germaniei s-au disputat aseara.

WAMBERTO, INCA O GRIJA PENTRU AJAX / Coechipierul lui Chivu la Ajax Amsterdam, Wamberto, nu va putea juca in urmatoarele doua luni dupa ce si-a rupt osul metatarsial de la piciorul sting in timpul unui antrenament efectuat zilele trecute. Brazilianul de 28 de ani se inscrie pe nesfirsita lista de accidentati a antrenorului Ronald Koeman, devenind al zecelea „lancier“ indisponibil pentru viitoarele meciuri. Wamberto nu va putea fi folosit in celelalte meciuri pe care echipa sa le va sustine in a doua grupa a Ligii Campionilor. Koeman este deja obligat sa joace fara mai multi jucatori de prima mina, printre are si Rafael van der Vaart. Wamberto a avut doar doua aparitii in competitia acestui sezon. Ajax Amsterdam se afla in acest moment pe locul doi in grupa B si urmeaza sa faca o vizita la Highbury liderului sectiunii, Arsenal. Amindoua echipele au pina acum cite patru puncte din doua meciuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS