24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportStaicu i-a transmis lui Gica Popescu ca il vrea si ca nu prea are bani!

Staicu i-a transmis lui Gica Popescu ca il vrea si ca nu prea are bani!

Patronul Universitatii a intepat din nou oficialitatile locale, sustinind ca ii dau bani putini

Patronul Universitatii a sustinut ieri la prinz o conferinta de presa ad-hoc, subiectul fierbinte fiind posibilul transfer al lui Gica Popescu la Universitatea: „Ni-l dorim pe Gica Popescu la Craiova, dar el merita mult mai mult. Tratamentul pe care i l-am aplicat noi… Noi, adica suporterii. Si ma refer la banner-ul acela. Nu cei care au scris acel banner sint adevaratii suporteri ai Universitatii“.

Dupa acest preambul, Dinel Staicu a punctat: „Pe calea undelor, ii transmit lui Gica Popescu ca este binevenit la Universitatea“.

Trecindu-se la lucruri… palpabile, Staicu a fost sincer: „Cind eu negociam (asta-vara) cu Gica Popescu, ma bazam pe sprijinul promis de primarie si de consiliul judetean. Iar acum aproape ca nu pot sa-mi mentin nici oferta din vara anului trecut, 150.000 USD, plus Centrul de copii si juniori al Universitatii. Acum, consiliul judetean nu poate sa ne plateasca nici actiunile pe care i le-am dat anul trecut, deoarece nu are posibilitati financiare, iar cu Consiliul Local Craiova urmeaza sa se mai discute. Gica Popescu este un jucator scump. In eventualitatea in care as incerca sa-l conving sa vina acum la Universitatea, va trebui sa gasim o modalitate de a negocia, adica sa fie remunerat in actiuni sau o alta forma de coproprietate agreata de el.“

„Sabin Ilie si Nita sint prea batrini, Nanu vrea toti banii o data“

Sabin Ilie? Staicu: „Am zis ca facem o politica de intinerire a echipei, deci ne-am contrazice daca am aduce jucatori de virsta lui Sabin Ilie. Si atunci iarasi nu putem sa construim o echipa tinara. N-am nimic cu Sabin, dar asta e politica acestui club“.

Robert Nita? Staicu: „Nu cunosc nimic, Sorin Cirtu nu m-a informat si in cazul lui e valabil raspunsul de la Sabin Ilie“.

Stefan Nanu? Staicu: „Din cite mi s-a spus, Nanu ar fi zis ca semneaza contractul cu Universitatea cu conditia ca toti banii sa-i primeasca la semnare. Trebuie sa discutam cu impresarul lui. O asemenea conditie n-o putem accepta. I-am facut o oferta destul de generoasa“.

„Cazul Oprita“ in varianta Dinel Staicu

Intrebat despre „cazul Oprita“, Dinel Staicu a prezentat punctul sau de vedere asupra acestui caz. Vine Oprita la Craiova? La aceasta intrebare, patronul Universitatii a raspuns in stilu-i caracteristic, ambiguu: „Avocatii mei au introdus actiune pentru obligatia de a face… Incepind cu 29 ianuarie, am solicitat 10.000 USD pe zi despagubiri pentru fiecare zi de intirziere. Daca FRF ii convine o astfel de situatie, nu are decit sa se complaca. Aceasta actiune am introdus-o la Resita deoarece acolo este locul de domiciliu al societatii CSM Resita – asa prevede Codul Muncii“.

„Nu pot sa renunt la actiunile mele“

Revenind asupra problemelor de la Universitatea, Dinel Staicu a reamintit presei o declaratie anterioara: „Am mai spus-o, sint de acord sa conducem Universitatea cu rindul: eu pina la terminarea returului (1 iulie), adica ma achit de toate obligatiile financiare, ma straduiesc sa alcatuiesc un lot cit mai competitiv. Iar dupa acest campionat, sa pofteasca si consiliul local – fiind asociat cu mine – la conducere. Daca nu vrea? Trebuie sa vrea… Universitatea este o societate pe actiuni. Eu nu pot sa renunt la actiunile mele. Am spus, chiar daca am un vot majoritar, ma dau la o parte, sa conduca si consiliul local sau primaria. Important este cine vine cu banu’. In cazul in care consiliul local gaseste acel om de afaceri care sa asigure managementul la Universitatea si in acelasi timp si partea financiara, nu-i nici o problema“.

Zimbind, patronul Universitatii a acuzat iarasi oficialitatile locale de dezinteres: „Nu s-a facut nimic, doar vorbe“.

„Gica Popescu nu trebuie hartuit!“

Despre posibila colaborare cu „Gica Popescu“, Staicu a explicat ieri ca s-a discutat despre o fuziune intre centrele de copii de la Universitatea cu Scoala de fotbal „GP“: „Cred ca este de actualitate o asemenea fuziune“.

Raspunzind iarasi la o intrebare privind situatia actuala a lui Gica Popescu, Staicu a precizat: „Gica Popescu nu trebuie hartuit! Sa-l lasam pe el sa decida. Semnalul nostru a fost transmis… Oricum si oricind, Gica Popescu este dorit la Universitatea Craiova: ca actionar, ca jucator, ca asociat… cum se doreste“. Altfel, patronul oltenilor a spus ca ieri s-a rezolvat si litigiul cu Petrolul in privinta lui Claudiu Tudor, iar in Italia, pe linga argentinianul Rocha (care se antreneaza Universitatea), vor mai sosi inca doi jucatori straini: un atacant italian „si eventual un camerunez“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS