13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPavel si Voinea isi paseaza responsabilitatea meciului cu Franta

Pavel si Voinea isi paseaza responsabilitatea meciului cu Franta


Tenismenul roman Adrian Voinea a revenit vineri in Romania, urmind sa se alature echipei de Cupa Davis care va intilni, in perioada 7-9 februarie, reprezentativa Frantei, in primul tur al Grupei Mondiale a competitiei. Jucatorul roman de tenis a venit din Italia cu o cursa aeriana de la Roma, care a intirziat 40 de minute. Voinea a participat, in aceasta saptamina, la turneul ATP de la Milano, unde a pierdut in primul tur.

Adrian Voinea a spus ca meciul cu Franta este unul dintre cele mai importante pentru echipa Romaniei, precizind ca va fi o intilnire dificila si soarta ei depinde mult de Andrei Pavel. Jucatorul roman a mentionat ca cel mai periculos jucator al francezilor este Sebastien Grosjean, iar in acest moment Franta are cea mai puternica echipa de dublu, Fabrice Santoro si Mickael Llodra fiind cistigatori ai turneului Australian Open. Adrian Voinea a adaugat ca s-a refacut in urma unei accidentari suferite in timp ce se afla in Australia si ca se va deplasa imediat la sala „Ioan Kunst Ghermanescu“, pentru a studia suprafata de joc.

Andrei Pavel a sosit simbata la Bucuresti si a spus ca doreste sa fie alaturi de echipa, dar ca nu poate risca prea mult, tinind cont ca nu este complet refacut dupa accidentarea suferita la spate. „A trecut o luna de cind m-am accidentat, iar la antrenamentul efectuat vineri mi-am simtit corpul inlemnit. Nu mai simt dureri la spate, dar vom vedea daca pot juca. Vreau sa fiu alaturi de echipa, dar cariera mea este mai importanta decit meciul cu Franta“, a precizat jucatorul roman.

Andrei Pavel, care are 29 de ani, a adaugat ca intilnirea cu echipa Frantei este foarte importanta pentru Romania. „Sansele de a cistiga depind de Adrian Voinea. El va fi jucatorul de baza in aceasta intilnire“, a mai spus Pavel. Tenismenul roman, care s-a accidentat la spate, la inceputul lunii ianuarie, in timpul unui antrenament, a primit avizul medicului pentru a incerca sa joace in intilnirea de Cupa Davis cu Franta.

Jucatorii Adrian Voinea si Gabriel Trifu au efectuat simbata dimineata un antrenament in Sala Polivalenta, locul de disputare a meciului. O alta sedinta de pregatire a fost programata simbata dupa-amiaza. Celalalt component al echipei Romaniei, Victor Hanescu, participa la turneul challenger de la Hamburg, el obtinind calificarea in semifinalele competitiei.

Echipa de Cupa Davis a Frantei urma sa soseasca la Bucuresti aseara, in jurul orei 22.30.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS