16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Fotbal la vaxx

• Pentru resiteni, Dinel Staicu e un soi de Gigi Netoiu al Craiovei. Adica un plutonier impielitat care, dupa ce le-a ciuruit echipa, acum ar vrea sa stoarca un ce profit si din duhoarea cadavrelor, daca se poate. Acestea fiind stabilite, ii sugeram lui Dinel ca, pentru miscarile de strada cu care l-a amenintat pe Mircea Sandu, respectiv pichetarea FRF de catre cinci, sase camioane cu resiteni, sa-si gaseasca alta masa de manevra. Venind dinspre Resita, normal, banatenii vor trece prin Craiova. Pina aici, maninca o piine si golesc cite-o sticla de palinca de caciula, daca tot se pune de revolta. Iar, la macheala, pe cine injura mai intii un muncitor resitean? Pe politichieni, desigur. S-apoi, pe cine? Cine le-a pus lor bomboana pe coliva saraciei? Dinel, desigur, ca nu le mai da fotbal, sa uite de foame. De-aici si pericolul ca baietii sa faca o halta la Craiova si sa porneasca spre Capitala cu pielea lui Dinel in virf de bat.

• Pina ieri, Dinel lucrase de zor la imaginea sa de nostalgic comunist. Tu-l intrebai ce achizitii mai are in vizor, vreun portar, vreun virf, el iti arata bustul lui Lenin, pe coltu’ biroului. Cind nu era-n birou, turna cu foc povesti despre mitul Ceausestilor si, ma rog, despre cum o sa-i ingroape el la Scornicesti, ce bijuterie de muzeu o sa le faca acolo, chestii d’astea pentru ziaristi fara stiri. Ieri, insa, intr-o declaratie de presa in care a prezis o revolutie singeroasa in fotbal, ni s-a parut ca altele-s sentimentele lui Staicu fata de dictatori. „FRF se considera seful cluburilor, cind, de fapt, este subalternul lor. In urma Revolutiei din 1989, au fost executate doar doua persoane, insa cit de curind revolutia din fotbal va cuprinde si Federatia“. Atasind amenintarii exemplul cu executia, inseamna ca Dinel socoteste drept o necesitate caderea Ceausestilor la zidul Tirgovistei. Deci, dupa 13 ani, Dinel trece de partea poporului.

• Circula prin Banie, fara oprire, soapta ca impresarul „bai, vopsitule!“ a luat-o in barba chiar de la taicutul adoptiv al jucatorilor adusi din catacombele Internetului. La Foisor sa te fi nascut si tot te prinzi pina la urma ca, fiind falit vindut, Marcel Popescu cauta un afacerist inapoiat, care sa finanteze transferuri de fotbalisti inapoiati precum Leo ori Mac Breen, iar din comisioane sa-si plateasca si el macar dobinzile la camatari. De-acum, daca tot ce se-aude e verro si „bai, vopsitule!“ a ramas fara sponzor, stirea ca Marcel Popescu a fost facut K.O. de vreun creditor o sa ne suiere tot mai des pe la urechi.

• Dinel Staicu a confundat un baiet de 20 de ani cu tatal acestuia. Vrem sa spunem ca, in locul lui Paul Curteanu, mai bine il infiltra in lotul pentru Italia pe tatal copilului, care-i sef prin primarie la imparteala terenurilor si care l-ar putea ajuta pe Dinel la vreun biznis funciar. Spre deosebire de ala micu’, care nu-l poate ajuta decit pe Sava la bagaje.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS