13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBani putini pentru sportivii gorjeni

Bani putini pentru sportivii gorjeni

Ministerul Tineretului si Sportului a aprobat pentru 2003 un buget de austeritate pentru sportul gorjean.

Bugetul alocat s-a redus simtitor fata de anul precedent. Daca in 2002, directiei gorjene i s-au atribuit 100 de milioane pentru activitatile sportive, pentru acest an ministrul Georgiu Gingaras a redus la mai putin de jumatate aceasta suma. Directorul DTS Gorj, Marius Vlaicu, a primit pentru sport doar 45 de milioane in acest an, suma urmind sa fie folosita pentru acordarea de indemnizatii sportivilor de performanta, dar si pentru organizarea de competitii judetene.

Directorul directiei a spus ca, din suma alocata in 2002, peste 25 de sportivi au primit indemnizatii maxime de efort, dar numarul acestora va fi redus in acest an, ca si cuantumul indemnizatiilor primite. „Anul trecut i-am recompensat cu indemnizatii de efort pe toti medaliatii la Campionatele Nationale sau la competitii internationale, acordind doua astfel de recompense si pentru sporturile de echipa. Din pacate, anul acesta bugetul a fost redus drastic si ne aflam in imposibilitatea de a mai acorda indemnizatii maxime“, a spus Marius Vlaicu.

Bugetul pentru actiunile

de tineret a crescut

In timp ce la sport bugetul s-a redus, la actiunile de tineret ale directiei acesta a crescut cu 42 de milioane. Pentru proiectele de tineret si actiunile stabilite in calendarul judetean, DTS Gorj a primit in acest an 242 de milioane. „O mare parte a acestei sume va merge la Festivalul de Folclor de la Polovragi, din luna iunie. Peste 40 de milioane urmeaza sa fie alocate pentru organizarea de ateliere de mestesugarit pentru tineret, aceasta fiind cea mai ampla actiune din 2003“, a adaugat directorul Marius Vlaicu.

Prin aceasta discrepanta intre bugetele alocate sportului si tineretului, directia condusa de Vlaicu tinde sa se numeasca Directia pentru Tineret si mai putin Sport, deoarece sportul a devenit un fel de „Cenusareasa“ pentru MTS. Desi sportivi de valoare exista in judet si rezultatele apar in continuare, ministerul nu le va mai acorda acestora prea mare sprijin in acest an.

Clubul Sportiv Pandurii –

in gratiile MTS

In timp ce bugetul pentru sport al DTS Gorj a fost redus, la Clubul Sportiv Pandurii Tirgu Jiu – singurul club al MTS in judet, bugetul a cunoscut o usoara crestere. Vizita la club a ministrului Gingaras, in septembrie 2002,

l-a convins pe reprezentantul guvernului ca acest club merita o investitie mai substantiala.

Directorul Mihai Prunariu considera ca bugetul pe 2003 va acoperi cheltuielile cu montarea centralei termice la hotelul Sport si doar partial acordarea de indemnizatii pentru sportivii care obtin performante la club. „Bugetul este mai mare pentru ca si rezultatele obtinute de sportivii nostri au fost mai mari, dar el reflecta si cheltuielile de investitii pe care urmeaza sa le facem“, a constatat directorul clubului.

Cu toate acestea, Mihai Prunariu recunoaste ca bugetul acordat de MTS nu va fi suficient. „Ne vom baza in continuare pe veniturile proprii pentru a ne recompensa sportivii asa cum merita dupa cistigarea unei medalii“, a adaugat Prunariu.

In ceea ce priveste obiectivele din acest an ale clubului gorjean, conducerea spera ca sportivii care se pregatesc la CS Pandurii vor aduce si mai multe medalii in 2003.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS