8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMergea si Tecau au ajuns in finala de dublu

Mergea si Tecau au ajuns in finala de dublu

Perechea romana alcatuita din gorjeanul Florin Mergea si constanteanul Horia Tecau s-a calificat, pentru al doilea an consecutiv, in finala concursului de dublu rezervat juniorilor la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al sezonului. Mergea si Tecau, principalii favoriti ai competitiei, au trecut in semifinale, cu scorul de 6-2, 6-3, de cuplul american Brian Baker / Brendon Evans, cap de serie numarul 4. Romanii vor intilni in finala perechea americana Scott Oudsema / Phillip Simmonds, cap de serie numarul 2, care a invins, in semifinale, cu scorul de 5-7, 6-3, 6-4, cuplul francez Mathieu Montcourt / Jo-Wilfried Tsonga.

Perechea Mergea / Tecau, care ocupa primul loc in clasamentul mondial al juniorilor, a acces si la editia precedenta a Openului australian in finala, unde nu s-a putut prezenta din cauza accidentarii lui Tecau. In plus, in 2002 cei doi au cistigat turneul de la Wimbledon si au disputat finala la Orange Bowl.

Gorjeanul Florin Mergea, cap de serie numarul 6, s-a calificat si in semifinalele probei de simplu a editiei din acest an a Australian Open, dupa ce l-a invins ieri, cu scorul de 6-3, 6-2, pe francezul Gael Monfils, cap de serie numarul 14. Mergea va juca in semifinale impotriva unui alt francez, Mathieu Montcourt, cap de serie numarul 4, care a trecut, cu scorul de 6-0, 6-2, de americanul Phillip Simmonds, favoritul numarul 12. De altfel, jucatorul roman este cel mai slab cotat cap de serie ramas in concurs, in cealalta semifinala urmind sa se intilneasca cipriotul Marko Baghdatis, principalul favorit, si francezul Jo-Wilfried Tsonga, cap de serie numarul 5.

In competitia feminina de dublu, junioara romana Madalina Gojnea, care a facut cuplu cu neo-zeelandeza Eden Marama, a ratat calificarea in finala, pierzind in semifinale, in fata perechii australiene Casey Dellacqua / Adriana Szili, cu scorul de 6-7 (7/9), 5-7.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS