9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCatalin Craciunescu asteapta sa se schimbe regulamentul

Catalin Craciunescu asteapta sa se schimbe regulamentul

Desi se afla in atentia Universitatii Craiova, Catalin Craciunescu se antreneaza in continuare cu Dinamo, „ciinii rosii“ aflindu-se de saptamina trecuta la Brasov (hotel „Aro“), iar pregatirile le efectueaza cu precadere pe platoul de la Stina de Vale din Poiana Brasov. De luni, Dinamo va pleca in Antalya pentru un turneu de jocuri, dar fara Craciunescu.

Care-i situatia lui? „E cu geanta in mina, adica este pregatit si el sa plece, dar nu cu Dinamo“, a spus ieri purtatorul de cuvint al dinamovistilor, Ionel Culina. Conform regulamentului actual de transferari, Craciunescu nu se poate transfera insa in alta parte decit dupa un an competitional, dar FIFA – cea care a transmis aceasta clauza – a precizat ca fiecare federatie nationala poate opera modificari.

Cum la sfirsitul lunii februarie va fi acea perioada de mercato, 12 cluburi din Romania au solicitat FRF schimbarea regulamentului de transferari, in sensul ca si jucatorii care au semnat contracte in vara lui 2002 sa poata acum sa se transfere la alte grupari. Printre cele 12 cluburi care au semnat memoriul prin care se solicita schimbarea regulamentului de transferari se numara Universitatea si Dinamo.

Craciunescu, care a debutat in Divizia A sub culorile „alb-albastre“, a acceptat si el in vara trecuta propunerea lui Dinamo, amagit de promisiunile lui Gigi Netoiu si ale lui Florin Marin, si asa a ajuns sa semneze contract cu „ciinii rosii“. Din pacate pentru el, Catalin n-a jucat nici un minut sub culorile lui Dinamo, ci doar la „satelitul“ Poiana Cimpina.

Dinel Staicu a ajuns la o intelegere cu Gigi Netoiu in privinta revenirii lui Craciunescu la Universitatea, dar deocamdata viitorul lui Catalin depinde de hotarirea pe care o va lua FRF la inceputul saptaminii viitoare in privinta modificarii regulamentului de transferari. „Pentru Craciunescu exista, pe linga interesul clar al Universitatii, si doua oferte din strainatate. Echipa rusa Alania Vladikavkaz s-a interesat de el, dar si chinezii de la Hanan (liga a doua – n.r.), acolo unde deja au ajuns doi jucatori de la Dinamo, Tilvan si Alistar. Hanan spera la promovare si doreste sa-si intareasca lotul. Stiu insa ca pe Craciunescu il tenteaza revenirea la Universitatea. Totul depinde acum daca poate, legal, sa ajunga in Banie. Dinamo este de acord cu acest probabil transfer, totul depinde de Comitetul Executiv al FRF si, evident, de optiunea finala a lui Craciunescu“, a mai punctat ieri purtatorul de cuvint al „ciinilor rosii“.

P.S. Aseara, la Pitesti, Staicu si Netoiu ar fi semnat actele de transfer ale lui Craciunescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS