10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPrunea a fost suspendat pentru noua luni

Prunea a fost suspendat pentru noua luni

Comisia de Disciplina a LPF l-a suspendat ieri pentru noua luni pe portarul echipei FCM Bacau, Florin Prunea, si l-a amendat cu 16 milioane de lei, in urma declaratiilor facute in presa la adresa oficialilor LPF dupa mitingul AFAN, desfasurat pe 20 decembrie 2002. Presedintele Comisiei de Disciplina a LPF, Alexandru Boc, Gheorghe Nedelescu si Adrian Ionescu au votat ca Prunea sa fie suspendat sase luni, la care sa se adauge trei luni pentru ca este recidivist. Mircea Stoenescu a votat pentru o suspendare de sase luni, iar Mihai Ionescu pentru trei luni.

„Prunea nu a fost judecat in calitate de vicepresedinte AFAN, ci in calitate de jucator. Prunea zice ca declaratiile aparute in presa nu ii apartin. Doar a recunoscut un interviu aparut in cotidianul Ziarul, spunind ca afirmatiile sale au fost interpretate“, a declarat presedintele Comisiei de Disciplina a LPF. Boc a adaugat ca portarul bacauan a precizat ca declaratia „Pacat ca nu l-am aruncat pe geam pe Dragomir“, care i-a fost atribuita, este o fabulatie. „Acest lucru nu sta in picioare deoarece ar fi trebuit sa dea o dezmintire. Prunea, pentru a dezminti ce a aparut in presa, ar trebui sa vina cu dovezi ca ziarele au scris aberatii. Toti salariatii LPF l-au dat in judecata pe Prunea pentru ca in timpul mitingului i-a facut hoti si mafioti“, a spus Boc. De asemenea, si Prunea l-a actionat in judecata pe presedintele LPF, Dumitru Dragomir. Florin Prunea a fost insotit la LPF de un avocat si de presedintele FCM Bacau, Gheorghe Chivorchian, care a spus ca portarul, fiind in pauza competitionala, are dreptul sa dea declaratii. „Nu are dreptul sa denigreze oamenii din fotbal“, a replicat Boc. Presedintele comisiei LPF a afirmat ca Prunea a fost intrebat la ce meciuri strategice a participat. „Prunea a spus ca a participat la meciuri strategice, fara a da alte amanunte. A spus ca toti jucatorii de fotbal au participat la meciuri strategice“, a spus Boc. Florin Prunea a declarat ca va urma toate caile pentru a ataca decizia LPF. „Aceasta decizie ma face sa zimbesc. Voi urma toate caile de atac la aceasta decizie. Am dovedit cu acte in fata comisiei ca Dumitru Dragomir a jucat barbut“, a spus Prunea. El a declarat ca i s-a sugerat sa-si ceara scuze public, pentru a-i fi redusa pedeapsa. „Mi s-a sugerat ca daca imi voi cere scuze public va fi redusa pedeapsa, dar nu voi face niciodata acest lucru. Comisia mi-a dat de inteles ca nu ar dori sa stie prea multe despre meciurile strategice la care am participat. Daca nu mi se va reduce pedeapsa, voi sta noua luni pe tusa. Am mai stat opt luni fara echipa. Daca nu voi avea oferte dupa aceasta perioada, voi avea timp suficient sa ma ocup, in calitate de vicepresedinte AFAN, de problemele fotbalului romanesc“, a continuat Prunea.

BNS protesteaza fata de decizia LPF in cazul Prunea

Blocul National Sindical protesteaza fata de decizia de suspendare de catre Liga Profesionista de Fotbal a jucatorului Florin Prunea, se arata intr-un comunicat remis de BNS: „Liga Profesionista de Fotbal a adoptat joi o decizie care sfideaza legislatia interna si internationala, precum si drepturile fundamentale ale omului. Florin Prunea a fost suspendat de catre LPF pentru noua luni si i s-a aplicat o sanctiune financiara deoarece actiunile sindicatului fotbalistilor au deranjat anumite interese.“ BNS precizeaza ca, prin decizia sa, LPF a incalcat trei dintre drepturile fundamentale ale omului: dreptul la libera opinie, dreptul la libera asociere si dreptul la munca. De asemenea, in comunicatul citat se mentioneaza ca BNS il va sustine pe Florin Prunea prin toate caile legale si va face demersurile necesare pe linga principalele institutii internationale de profil – FIFA si UEFA – si va denuntat actiunile LPF la Organizatia Internationala a Muncii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS