Acasă Sport Raliul Paris – Dakar

Raliul Paris – Dakar

Etapa a 5-a

Motociclistii Sainct si Meoni se lupta pentru suprematie

Etapa a cincea a Raliului Paris-Dakar s-a desfasurat luni, intre Tozeur si El Borma, pe parcursul a 494 de kilometri. Aceasta cursa a inceput cu o legatura de 133 de kilometri, a continuat cu o proba speciala de 285 de kilometri si s-a incheiat cu o alta legatura de 76 de kilometri.

Hiroshi Masuoka s-a clasat pe primul loc in competitia automobilelor, fiind urmat, la doua minute si 20 de secunde, de catre colegul sau de la Mitsubishi, Peterhansel, si la opt minute si 14 secunde de japonezul Shinozuka (Nissan). Dar iata care au fost primii zece clasati in aceasta runda: 1. Masuoka (Mitsubishi), 2. Peterhansel (Mitsubishi), 3. Shinozuka (Nissan), 4. De Mevius (BMW), 5. Biasion (Mitsubishi), 6. Henrard (Volkswagen), 7. Schlesser (Schles-Ford), 8. Fontenay (Mitsubishi), 9. De Villiers (Nissan), 10. Kleinschmid (Volkswagen). In clasamentul general conduce Masuoka, acesta fiind urmat, in ordine, de Peterhansel si Shinozuka.

Cursa bolizilor pe doua roti a fost dominata si de aceasta data de catre pilotii de la KTM, care au ocupat primele zece locuri ale acestei runde. A cistigat Richard Sainct, care a fost urmat la numai 17 secunde de catre Meoni si la trei minute si 17 secunde de catre Roma. In competitia rezervata motocicletelor, partea superioara a clasamentului etapei a cincea se prezinta astfel: 1. Sainct, 2. Meoni, 3. Roma, 4. Despres, 5. Cox, 6. De Azevedo, 7. Coma, 8. Lundmark, 9. Sala, 10. Brucy. La general, Sainct are un avans de doua minute si 25 de secunde fata de Meoni si de patru minute si 16 secunde fata de Roma.

La categoria grea, pilotii care au condus autocamioane fabricate in estul Europei (Tatra, Kamaz) i-au depasit in runda a cincea pe cei care au pilotat masini produse in vest (DAF, Mercedes, MAN). Astfel, cehul Loprais s-a clasat pe primul loc si a fost urmat, in ordine, de rusii Tchaguine si Kabirov. Iata clasamentul etapei a cincea in cursa rezervata autocamioanelor: 1. Loprais (Tatra), 2. Tchaguine (Kamaz), 3. Kabirov (Kamaz), 4. De Azevedo (Tatra), 5. J. De Rooy (DAF), 6. G. De Rooy (DAF), 7. Bauerle (Mercedes), 8. Pichlbauer (MAN), 9. Jacquot (MAN), 10. Sugawara (Hino).

Etapa a 6-a a Raliului Paris-Dakar s-a desfasurat ieri, intre localitatile El Borma si Ghadames. Aceasta runda s-a desfasurat pe parcursul a 278 de kilometri, dintre care 228 de kilometri au reprezentat probele speciale.

Exit mobile version