14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAntrenorul Constantin Popescu sustine ca nu are inca o echipa

Antrenorul Constantin Popescu sustine ca nu are inca o echipa

Echipa de baschet Energia Rovinari este singura din seria a treia a Diviziei B care nu a cunoscut infringerea in turul campionatului. Infiintat in acest an, clubul sportiv Energia are ca obiectiv pe termen lung promovarea echipei in prima liga, iar in acest an participarea la turneul final. Deocamdata, conducerea s-a declarat multumita de rezultate, dar mai putin incintata de joc. Cauza acestei nemultumiri o constituie faptul ca jucatorii nu sint toti din localitate, iar lotul nu a putut fi omogenizat in cele doua luni in care s-a desfasurat turul campionatului. Despre toate aceste lucruri ne-a vorbit antrenorul echipei, Constantin Popescu.

– Ati intrat iata in cantonamentul de iarna mai devreme decit alte echipe si intr-o perioada in care mai toti sportivii sint in vacanta. Aveti un motiv special pentru care ati facut acest lucru sau un obiectiv anume de indeplinit?

– Obiectivul ramine cel stabilit la inceputul campionatului, dar trebuie sa facem aceasta pregatire centralizata. Vreau sa va spun ca, din ce am vazut in acest tur, avem jucatori, dar inca nu avem echipa. Trebuie sa lucram ceva mai mult ca sa-i omogenizam pentru ca ei sa joace impreuna asa cum ne dorim noi sa joace. Chiar daca am cistigat toate jocurile, slabiciunile echipei s-au vazut totusi, iar la meciurile mai dificile cu Craiova echipa n-a mers asa cum ar fi trebuit. Sper sa rezolvam in aceasta perioada si problema aceasta care nu este asa grava pentru ca nu sint decit doua luni de cind suntem impreuna. Ori in doua luni nu se poate face chiar totul sa mearga struna.

– Va continua cantonamentul inceput acum si dupa sarbatori?

– Cantonamentul va dura pina pe 30 decembrie, iar in ianuarie vom continua doar cu antrenamente zilnice in sala. Din pacate, nu o sa-i avem mereu aici pe cei patru jucatori din Craiova. Tocmai de aceea, in cele zece zile de cantonament vom avea zilnic si antrenamente de sala pentru a face si aceasta omogenizare. Iar dupa aceea, in luna ianuarie, speram sa avem un meci sau doua de verificare ca sa vedem unde am ajuns, pentru ca in februarie incepe returul.

– In acest tur de campionat ati avut cumva probleme mai deosebite cu jucatorii, s-au adaptat ei ritmului din Divizia B?

– Nu am avut probleme de acest gen, pentru ca sint sportivi care stiu ce vor. Acum deja au simtit si ei ca a fost mai bine ca anul trecut. Au fost alte conditii, si de pregatire si din punct de vedere financiar, si sint multumiti pina acum.

– Pe termen lung, ce sanse credeti ca are aceasta echipa?

– Eu intotdeauna cind ma duc la un meci ma duc ca sa cistig si sper ca si ei sa intre pe teren tot cu acest gind. Eu sper sa ajungem la turneul final si baietii vor acelasi lucru. Putem sa ajungem pentru ca avem lot. Speram sa avem si echipa pina atunci!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS