12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSa nu ne furam singuri caciula!

Sa nu ne furam singuri caciula!

Va fi greu pentru Universitatea duminica, in „Stefan cel Mare“, dar si mai greu va fi pentru Sorin Cirtu. Pentru ca, daca echipa va fi probabil sustinuta frenetic de vreo 2.000 de olteni, sint semnale ca lui Cirtu i se pregateste cu totul altceva. Pina la un punct, atmosfera de razboi, inevitabila duelurilor dintre Dinamo si Universitatea, este intretinuta cu argumente solide, evocindu-se, printre altele, extraordinarul succes al oltenilor din ’89, atunci cind, cu putin timp inainte de Revolutie, alb-albastrii umileau puternica echipa a Securitatii, condusa de Mircea Lucescu. Din pacate, nu se aminteste ca antrenorul de atunci al Universitatii era tocmai Sorin Cirtu, un tip care este antidinamovist fanatic „doar“ de vreo… 35 de ani!

Scaparea nu pare intimplatoare si Cirtu trebuie sa cintareasca rapid situatia. Ca si Sandoi cu citeva saptamini in urma, el este deja pe post de paratrasnet, iar in momentele dificile din Stefan cel Mare multi dintre suporteri l-ar putea lua la tinta, avind grija probabil sa nu-l raneasca prea rau pe Dinel Staicu. Chit ca Staicu nu a acceptat sa organizeze o amarita de deplasare a fanilor alb-albastri spre Bucuresti, considerind probabil ca ar fi saracit clubul daca ar fi rupt citeva zeci de milioane pentru suporteri…

Evenimentele delicate care se anunta in „Stefan cel Mare“ ar putea fi usor evitate daca suporterii si-ar da seama ca tocmai Sorin Cirtu este cel care isi doreste cel mai mult un rezultat mare. I-a „ars“, intr-adevar, atunci, in ’89, cind era antrenor, dar, ca jucator, a fost, practic, cosmarul dinamovistilor. Pe de alta parte, Cirtu este acum fortat sa conduca o echipa pe care nu a facut-o el – si nici macar Sandoi, daca e sa vorbim de specialisti adevarati – iar cu acest „ghiveci“ ii va fi greu sa reziste in „Stefan cel Mare“, acolo unde nici arbitrii nu prea au chef de oaspeti.

Cu toate ca sansele de a izbindi duminica in Capitala sint mici, oltenii trebuie sa joace corect pina la capat. Si, cind zicem „olteni“, ne referim la finantatori, antrenori, jucatori si suporteri. Oricum, nu are rost sa ne „decontam“ intre noi tocmai in fieful „Comandantului“, nu de alta, dar Netoiu nu va scapa prilejul sa ne spuna inca o data ca nu meritam sa avem echipa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS