24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albastrii au plecat ieri spre Brasov

Alb-albastrii au plecat ieri spre Brasov

Dupa ce s-a antrenat de dimineata si a servit masa de prinz, lotul Universitatii a plecat ieri, in jurul orei 14.00, spre Brasov. Partida cu echipa locala, contind pentru etapa a 12-a, se va disputa simbata, de la ora 14.00.

Aseara, oltenii s-au cazat la Hotelul Coroana, iar astazi este programat un antrenament usor. Cirtu nu a facut mutari spectaculoase in lot, el luind toti jucatorii pe care i-a pregatit zi de zi in aceasta saptamina, iar dintre cei care au evoluat in partida echipelor de tineret si-a gasit loc in lotul mare doar ivorianul Mariko Daouda. Iata lotul complet aflat la dispozitia conducerii tehnice: Urai, Agachi – Vochin, Papura, Dunareanu, Rada, Daouda, Miclea, Ciocoi, Ursu, Sava, Plesan, Badea, Vigariu, Lutu, Calin, Vladoiu si Verdes.

Toti fotbalistii care au facut deplasarea la Brasov sint constienti de importanta meciului de simbata si nimeni nu concepe ca Universitatea sa piarda. Dupa partida cu formatia antrenata de Marius Lacatus, alb-albastrii vor avea doua intilniri consecutive acasa, cu Poli AEK si cu Ceahlaul.

Ideal ar fi sa nu mai risipim puncte, iar meciurile ramase pina la finalul turului constituie pentru majoritatea jucatorilor veritabile teste. Prin urmare, cine va convinge acum va avea o vacanta linistita…

Si Mitrita este in carti

Sorin Cirtu si conducerea clubului au promis ca in iarna vor desfasura o importanta campanie de transferari, devenind limpede pentru toata lumea ca actualul lot trebuie remaniat.

Desi, la suparare, Staicu a spus la un moment dat ca intentioneaza sa-i „curate“ pe veterani, totul depinde de Sorin Cirtu, patronul hotarind sa-i dea mina libera actualului antrenor in ceea ce priveste achizitiile, dar si disponibilizarile. Astfel, ca tot veni vorba de veterani, tocmai Papura, Badea si Vladoiu sint printre preferatii lui Cirtu, asa ca povestea lui Stinga, sustinuta de apropiatii sai, cum ca a plecat el inainte sa-l dea altii afara, este cusuta cu ata alba.

Deja au inceput sa apara fel de fel de zvonuri despre lista achizitiilor intocmita de conducerea tehnica a Universitatii. Nimeni nu a confirmat insa ca Bozdog de la Satu Mare, Borza de la Navodari sau D. Stan de la International Pitesti sint printre cei vizati. Mai mult ca sigur ca Sorin Cirtu este interesat insa si de citiva jucatori de la Extensiv pe care ii cunoaste foarte bine, Ghindeanu, Ciuca, Cristescu, Vancea si Scarlat fiind printre cei vizati.

Mai nou, se aude ca Universitatea ar putea intra in tratative cu fostul ei jucator, Dumitru Mitrita, un fundas stinga tenace, care ar rezolva problemele din acea zona. In prezent, Mitrita se antreneaza in Bucuresti si este inca in litigiu cu Steaua, clubul la care a evoluat in sezonul trecut.

Nu ar fi exclus ca oamenii lui Staicu sa il contacteze si pe Gabi Popescu in Coreea de Sud, spunindu-se ca valorosul mijlocas oltean ar fi tentat sa revina acasa, mai ales acum cind echipa este condusa de Sorin Cirtu.

Observatori la turneele finale ale juniorilor

Concomitent cu intarirea lotului echipei mari, Cirtu a dispus ca formatia de tineret sa fie reformulata din temelii. Din retur, Cirtu ar fi spus ca la tineret nu vor mai evolua decit jucatori de perspectiva si nu „ramasitele“ de 25-26 de ani de la seniori.

In aceasta idee, seful corpului tehnic al Universitatii si-a trimis observatori la turneele finale ale juniorilor care au inceput ieri. Astfel, Deselnicu supervizeaza la Brasov cele mai bune echipe de juniori mari din tara, iar Mitica Marcu se afla la Timisoara pentru turneul final al campionatului rezervat juniorilor mici, competitie la care participa si grupa de la Viitorul „GP“ din Banie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS