Acasă Sport Midia Navodari a ris de noi, de ce sa se bucure doar...

Midia Navodari a ris de noi, de ce sa se bucure doar Cimentul Fieni?

• Gazdele au marcat golul al doilea dintr-un ofsaid clar • Tinerii Plesan si Vigariu au fost printre cei mai buni oameni din echipa lui Sorin Cirtu
• E limpede, nu stim sa jucam finalurile: am pierdut din nou in ultimul minut!

Midia Navodari 3 (1)

„U“ Craiova 2 (1)

• Stadion „Petromidia“, spectatori 1.000.

• Au marcat: Borza ’39; Zamfirescu ’80; Scaeteanu ’90 / Plesan ’43; Verdes ’56.

Midia: Miron – Gherbezan, Croitoru (’80, Frimu), R. Miu, Stefan, Truta – D. Petre, Borza, Floricica – Roman (’69, Scaeteanu), Zamfirescu. Antrenor: L. Nedelcu.

„U“ Craiova: Agachi – Rada, Papura, Dunareanu – Miclea, Sava (’75, Calin), Plesan, Nica (’46, Vigariu), Ciocoi – Lutu (’46, Vochin), Verdes. Antrenor: S. Cirtu.

• Au arbitrat: V. Ionita – I. Olteanu, Fl. Ivan (toti din Bucuresti).

• Filmul golurilor: min. 39, 1-0: dupa o greseala mare a lui Rada, Borza, singur in careu, a marcat fara probleme; min. 43, 1-1: Lutu a centrat perfect si Plesan a inscris din spagat; min. 56, 1-2: a centrat Ciocoi si Verdes a marcat cu capul din apropiere; min. 70, 2-2: la o minge bilbiita de apararea noastra, Zamfirescu, plecat din ofsaid mare, a egalat; min. 90, 3-2: la o noua minge bilbiita de craioveni, Scaeteanu, nemarcat in careu, a inscris ultimul gol.

• Celelalte rezultate din „16“-imile Cupei Romaniei: IS Cimpia Turzii – Otelul 3-0; CFR Ecomax Cluj – Sportul 1-0; FC Oradea – Gloria 8-7 (la penaltiuri); Progresul Caracal – FC National 0-3; Petrolul – Steaua 0-1; Unirea 2002 Focsani – „Poli“ AEK Timisoara 1-0; „Poli“ Iasi – Ceahlaul 2-1; Laminorul Roman – Astra 0-2; CS Predeal – Farul 1-6; FC Baia Mare – FC Brasov 0-1; CSM Resita – FC Arges 1-3; UM Timisoara – Dinamo 0-1; Inter Gaz – UT Arad 0-1; Electromagnetica – Rapid 1-5; Minerul Motru – FCM Bacau 5-6 (la penaltiuri).

Oltenii nu au inteles nimic din povestea de anul trecut cu Cimentul Fieni. Au trecut cu lejeritate peste rusinea de atunci si ieri s-au mai facut o data de ris, semn ca meciurile din Cupa Romaniei le provoaca parca greata fotbalistilor Universitatii.

La Navodari s-a jucat pe o vreme ciinoasa. Vint, frig si o „fulguiala“ enervanta. Un soi de garnitura perfecta pentru evolutia si scorul de prost gust inregistrate de craioveni in fata unei echipe care in clasamentul Diviziei B sta chiar mai rau decit statea Fieniul in sezonul trecut…

Cu multi dintre titulari iesiti din forma, Cirtu si-a incercat norocul cu fotbalisti care au evoluat putin sau deloc in acest sezon. Dar, chiar cu rezerve in formula, Universitatea ar fi trebuit sa obtina alt rezultat, fie si pentru motivul ca este o diferenta imensa intre cistigurile craiovenilor care s-au poticnit ieri pe terenul din Navodari si cele ale jucatorilor Midiei.

Culmea, ca si in partida cu Sportul de la Bucuresti, Sorin Cirtu a fost martorul unor greseli incredibile savirsite in zona defensivei, semn ca acolo nu este de lucrat, ci mai degraba de schimbat. De fapt, la toate golurile primite de oaspeti, marcatorii s-au trezit nemarcati si de aici si pina la un nou dezastru nu a mai fost decit un pas.

Oricum, daca in prima repriza am reusit sa reechilibram balanta dupa ce talentatul Borza a deschis scorul, in partea a doua nu am stiut cum sa profitam de avantajul in care ne adusese Verdes la un moment dat. Si, pentru ca era nevoie si de o bomboana pe coliva, golul infringerii l-am incasat in ultimul minut de joc, lamurindu-ne ca fotbalistii Craiovei au probleme mari cu timpul si nu sint in stare sa se concentreze pina cind arbitrii fluiera finalurile.

Un singur cistig la meciul de ieri: unii dintre tinerii pe care Cirtu a mizat au avut prestatii laudabile, premianti fiind Plesan si Vigariu. Au facut si ei unele greseli, dar au lasat impresia ca daca vor juca si in continuare pot ocupa rapid posturi de titulari.

In rest, sa zicem ca este bine macar ca aceasta noua infringere nu s-a inregistrat in campionat. Pe de alta parte, la lotul subtire de care dispune Universitatea, este greu de crezut ca daca am fi trecut de Midia am fi facut prea multi purici in aceasta competitie a surprizelor. Scapind – chiar daca rusinos – de stresul meciurilor din Cupa Romaniei, craiovenii au acum o singura grija: sa mai repare in ultimele runde din turul campionatului ce au stricat din etapa a cincea incoace…

Exit mobile version