Acasă Sport Inventati-l pe Cristescu!

Inventati-l pe Cristescu!

Cind dinspre „palatul“ lui Staicu razbate un zvon, este limpede ca se intimpla ceva. Iar daca „imparatul“ mai si cuvinta, mai mult confirmind decit infirmind zvonul, nu iti ramine decit sa numeri zilele pina cind un eveniment major se va produce.

De exemplu, dupa meciul cu Sportul, Dinel a plecat catranit din Regie si pina sa puna piciorul pe scara Jeep-ului a spus ca daca Sorin Cirtu nu este in stare, atunci chiar el, patronul, va „curata“ lotul de vedete mai mult sau mai putin inchipuite. E greu de ghicit la cine s-a referit Staicu, dar din acel moment mai multi titulari ai Universitatii au simtit ca cineva le trage covorul de sub picioare.

Oricum, Dinel are norocul ca nici Cirtu nu stie prea multe. Adica, daca actualul antrenor se convinge ca X sau Y „pedaleaza“ in gol, urmatorul pas este excluderea din lot. Cirtu mai are o astfel de experienta la activ si aceea a fost mult mai pretentioasa. S-a intimplat cu ani multi in urma, prin ’88 parca, atunci cind Sorin, instalat in premiera la Universitatea, a inceput sa construiasca echipa care avea sa cistige eventul in ’91, punind pe liber multi „veterani“, desi majoritatea ii fusesera colegi pe gazon in perioada de aur a Craiovei.

Mai mult ca sigur ca Staicu si Cirtu au discutat deja despre masurile extreme care vor urma. Am auzit chiar ca s-ar fi alcatuit o lista neagra, dar preferam sa spunem ca inca nu stim si numele care apar acolo… Oricum, ceva trebuie sa se intimple pentru ca la Universitatea nu exista o familie, ci gasti. De altfel, despre ruperea in doua a lotului, Marius Sava a avertizat inca din vara, atunci cind a spus ca noii Universitati ii trebuie un lider adevarat: „Iar acela nu poate fi decit Cristescu, singurul care poate si merita sa se faca ascultat de grup“ – a incheiat raspicat „Savarina“.

Cam in aceasta directie ar trebui sa tinda cuplul Cirtu-Staicu in momentul cind vor pune piciorul in prag. Sa „niveleze“ lotul si sa gaseasca un lider, chiar daca este putin probabil ca omul lui Sava, Silvian Cristescu, sa renunte la linistea pe care i-o ofera FC Extensiv.

Exit mobile version