22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportNistor Duval a cistigat trofeul A 2.000

Nistor Duval a cistigat trofeul A 2.000

Pilotul craiovean a cucerit si titlul de vicecampion national pe echipe

Craiova are din week-end-ul trecut, cind s-a incheiat Campionatul National de Raliuri 2002, un nou campion national la automobilism. Este vorba despre Nistor Duval care, impreuna cu copilotul sau Gheorghe Nemes, a reusit sa cistige trofeul A 2.000, pilotind o masina Citroen Saxo (A6). Dupa noua ani de „seceta“, Bania a fost recompensata cu un nou titlu suprem, gratie prestatiei lui Nistor Duval, care a facut sa se vorbeasca iarasi la superlativ despre valoarea pilotilor olteni.

Cursa decisiva s-a desfasurat la Odorheiul Secuiesc

Ultima etapa a CNR, Raliul Harghita, a avut o importanta deosebita pentru Nistor Duval, care, pentru a cistiga trofeul A 2.000 trebuia sa obtina trei puncte in cursa de la Odorheiul Secuiesc. Acest lucru s-a datorat Comisiei de disciplina a Federatiei Romane de Automobilism si Karting (FRAK) care, in saptamina premergatoare Raliului Harghita, a analizat o contestatie depusa in urma cu citeva luni la Raliul Hunedoarei impotriva lui George Grigorescu, descalificindu-l pe acesta si schimbind astfel substantial clasamentul ge-

neral de la A 2.000 deoarece A. Pitigoi a primit inca patru puncte. In urma deciziei Comisiei de disciplina a FRAK, dupa disputarea a noua runde din CNR, pe primele trei pozitii ale ierarhiei de la A 2.000 se situau urmatorii piloti: 1. Duval 44 de puncte, 2. Pitigoi 36 p, 4. Grigorescu 30 p. Facind o cursa tactica excelenta, echipajul Duval / Nemes a reusit sa se claseze la Raliul Harghita pe locul al treilea, obtinind astfel patru puncte, care s-au dovedit a fi mai mult decit suficiente pentru adjudecarea trofeului A 2.000. La sfirsitul celor zece etape ale CNR, Nistor Duval a acumulat 48 de puncte in clasamentul trofeului A 2.000, fiind urmat in aceasta ierarhie de A. Pitigoi (46 de puncte) si G. Grigorescu (30 de puncte).

Nistor Duval a cistigat si titlul de vicecampion national pe echipe, gruparea din care face parte, Siromex, care mai are in componenta echipajul alcatuit din Petrusca / Padureanu (Subaru Impreza; N4), situindu-se pe pozitia secunda a podiumului, in urma echipei Rafo. Sa mentionam ca Rafo a fost alcatuita din pilotii Girtofan, Mihalache, Mosu si Dumitru.

Drumul spre victorie

Pentru Nistor Duval, drumul pina la cistigarea trofeului A 2.000 a fost lung, greu si plin de neprevazut, insa de aceea victoria este mult mai pretioasa. Cea mai stringenta problema pentru pilotul craiovean a fost gasirea sustinerii financiare necesare participarii la Campionatul National de Raliuri, Duval cheltuind in acest sezon aproximativ 60.000 de dolari. Bugetul sportivului oltean a fost de aproape trei ori mai mic decit al multora dintre pilotii care s-au clasat in urma sa, rezultatele pe care le-a obtinut in aceste conditii putind fi astfel considerate exceptionale. De altfel, Nistor Duval a recunoscut ca titlul pe care la cucerit a reprezentat si pentru el o surpriza: „La inceputul sezonului mi-am fixat ca obiectiv o clasare pe podium la A 2.000. Recunosc insa ca nu ma asteptam sa cistig aceasta competitie, dar pe parcursul desfasurarii etapelor din CNR am capatat tot mai multa incredere in fortele proprii si mi-am dat seama ca, daca voi reusi sa am o evolutie constant buna pina in ultima runda, voi reusi sa ma impun. Acest titlul ma bucura cu atit mai mult cu cit, din 1993, Craiova nu a mai avut nici un campion national la automobilism.“

Raliul Harghita

Clasament trofeu A 2.000: 1. Pitigoi / Terzi (Hyundai Coupe; A7), 2. Nuta / Berghea (Renault Megane; A7), 3. Duval / Nemes (Citroen Saxo; A6), 4. Berari / Csomortani (Renault CLIO; A7), 5. Ciobotaru / Ulmanu (Ford Escort; A7), 6. Vilceanu / Voicu (Ford KA; A5).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS