Acasă Sport Stiri diverse

Stiri diverse

CN de box, copii

Sase medalii pentru olteni

La CN individual de box-copii (Ploiesti), pugilistii olteni au cucerit sase medalii. Campioni nationali sint craiovenii Ionut Vilceanu, la categoria 54 kg (CFR, antrenori – M. Sirba si I. Dragomir) si Ionut Dinca, la categoria 57 kg (CSM, antrenori – V. Fintina si C. Stefanovici). Medalii de argint au cucerit trei gorjeni: Sergiu Goangala, categoria 39 kg, Robert Cutui, categoria 42 kg (ambii de la Minerul Motru, antrenor Paun) si Ionel Gheorghita (CSS Tirgu Jiu, antrenor I. Hau). O medalie de bronz a obtinut Mircea Mihai (Electroputere, antrenor – P. Capriceanu).

(I.J.)

Box, cadeti

Romania va organiza CM 2003

Asociatia Internationala de Box Amator (AIBA) a fost de acord ca Romania sa fie gazda Campionatelor Mondiale pentru cadeti din anul 2003, se arata intr-un comunicat remis de Federatia Romana de Box (FRB). Comunicatul precizeaza ca presedintele FRB, Iosif Armas, a fost prezent la Campionatele Mondiale de box feminin din Antalya, unde a discutat cu presedintele AIBA, Anwar Chowdhry, si cu vicepresedintii forului international, Caner Doganeli si Emil Jecev, cei trei responsabili fiind de acord ca Romania sa organizeze in 2003 CM pentru cadeti. Localitatea si perioada de desfasurare a competitiei urmeaza sa fie stabilite.

(M.F.)

Handbal (m), Liga Nationala

Lignitul Tirgu Jiu joaca trei meciuri intr-o saptamina

Handbalistii de la Lignitul Tirgu Jiu au reusit sa obtina duminica prima victorie clara din noua editie de campionat. Scorul intilnirii din etapa a opta cu Universitatea Poli Timisoara a fost 31-24 (16-15). Cea mai mare diferenta de scor s-a inregistrat in repriza secunda, 30-22 in minutul 56. Cele mai multe reusite pentru Lignitul i-au apartinut lui Ciprian Alesu, el fiind si in acest sezon golgheterul echipei gorjene. Acesta a inscris de zece ori, fiind urmat pe lista marcatorilor de Antonio Ilies, cu sapte goluri, si de Doru Sut, cu cinci. Gorjenii au insa in aceasta saptamina un program infernal, ei jucind trei meciuri. Miercuri, de la ora 17.00, Lignitul va sustine restanta din etapa a patra cu Fibrex. Antrenorul Constantin Niculescu nu va putea conta la acest joc pe doi dintre jucatorii sai, Vali Popescu si Liviu Andries. In urma acestei victorii, Lignitul Tirgu Jiu a urcat pe locul sapte in clasament, dar are un meci mai putin disputat. Cum nimeni nu se gindeste la o surpriza in fata campionilor de la Fibrex, conducerea se ocupa deja de pregatirea meciului din etapa a noua cu Dinamo Brasov.

(M.P.)

Baschet (m)

Debut cu dreptul pentru Energia Rovinari

Echipa gorjeana de baschet Energia Rovinari a debutat simbata in campionatul national cu o victorie. Scorul meciului sustinut in deplasare la Phoenix Vilcea a fost 110-32, gorjenii cistigind toate cele patru reprize la diferente mari de scor, 7-30, 8-24, 9-23 si 8-33. Cele mai multe puncte pentru Energia Rovinari au fost reusite de Toma Popescu, Paul Nicolae (ambii cu cite 16 puncte), Claudiu Alionescu si Liviu Manea (ambii cu cite 13 puncte). In etapa viitoare, echipa gorjeana va sta, urmind ca in runda a patra sa joace pe teren propriu cu CSU Pitesti. Pina atunci, conducerea clubului spera sa rezolve problema cumpararii unui nou echipament, presedintele Dan Cumpanasu sustinind ca acesta va costa peste 100 de milioane de lei.

(M.P.)

Exit mobile version