16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Stiri diverse

Patru scoli asteapta sanctiunile inspectoratului

In Consiliul de Administratie al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Dolj, s-au aprobat ieri comisiile de evaluare a invatamintului particular, s-a reactualizat Consiliul de disciplina si s-au acordat calificative maxime inspectorilor de specialitate. Un alt punct de pe ordinea de zi a fost reasezarea bugetului pe centre administrativ-teritoriale. Purtatorul de cuvint al ISJ Dolj, Aristidie Gheorghiu, spune ca, potrivit Statutului personalului didactic, s-au format trei comisii de cercetare pentru constatarea unor nereguli la Grupul Scolar Energetic si Scoala nr. 30 din Craiova, Scoala Ciupercenii Noi si Scoala Puturi, astfel incit dupa o luna sa se ia decizii de sanctionare: „In termen de 30 de zile, cele trei comisii trebuie sa prezinte un raport cu constatari si propuneri concrete de sanctionare la Consiliul de Administratie al ISJ Dolj.“

(C.I.)

Consiliul Consultativ al inspectoratului isi alege presedintele

Consiliul Consultativ al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Dolj se va intruni in sedinta miercuri, 30 octombrie, la ora 14.00, la sediul inspectoratului, pentru alegerea presedintelui acestui organism. Pina in prezent, presedinte al Consiliului Consultativ a fost prof. Silviu Bitoianu, fost director al Liceului „Matei Basarab“ din Craiova. Monalisa Galeteanu, inspector general adjunct al ISJ Dolj, a enumerat componenta acestui consiliu: „Directori de unitati de invatamint, cadre didactice de prestigiu inclusiv din invatamintul superior, reprezentanti ai parintilor, ai autoritatilor locale administrative, ai comunitatilor religioase, ai agentilor economici, precum si din alti parteneri sociali.“ Presedintele Consiliului Consultativ este ales prin vot secret dintre membrii acestuia, conform articolului 143, alineat 4, din Legea invatamintului modificata si completata.

(C.I.)

Primele calorifere se incalzesc la Drobeta Turnu Severin

Trei scoli si o gradinita din Drobeta Turnu Severin primesc de ieri caldura desi furnizarea agentului termic in municipiu a fost anuntata anterior pentru 1 noiembrie. La solicitarea directorilor institutiilor de invatamint amintite, Regia Autonoma LOTUS a decis sa distribuie agent termic, in avans, catre punctele care deservesc Scolile generale 6, 7, 9 si Gradinita nr. 3. Specialistii RA LOTUS intimpina probleme in aceasta perioada cu subsolurile unor blocuri, unde au loc pierderi pe retea, motiv pentru care anumite puncte termice ar putea sa nu primeasca agent termic de la 1 noiembrie. Datoriile populatiei si agentilor economici catre regia de termoficare se ridica, in prezent, la 70 de miliarde de lei. Potrivit directorului RA LOTUS, Ilie Rachieru, programul de furnizare a caldurii in scoli si gradinite va fi de 24 de ore din 24.

(F.L.)

Uleiuri auto, fara date de identificare

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Mehedinti au efectuat controale la societati din judet privind calitatea produselor petrochimice auto, cum ar fi antigel, uleiuri de motor si alte produse aditivante folosite la benzina. La majoritatea produselor controlate, inspectorii OJPC Mehedinti au descoperit abateri. „Cele mai multe deficiente au fost cele de informare-etichetare. Uleiurile sint imbuteliate de un alt agent economic, care nu trece toate datele de identificare. Am prelevat probe, care vor fi trimise la laborator si, in functie de rezultate, vom lua decizia daca vom retrage aceste produse de la comercializare si daca le vom distruge“, a spus Anastasia Horhoianu, inspector-sef adjunct la OJPC Mehedinti.

(D.L.)

Alei betonate in Cimitirul Craiova Nord

Aleile din Cimitirul Craiova Nord vor fi betonate. Ilie Badescu, directorul Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ (RAADPFL), spune ca investitia respectiva se ridica la 700 de milioane de lei. Lucrarile au inceput deja si vor fi finalizate pina la sfirsitul lunii noiembrie.

(C.C.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS