10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMutu face furori la Parma

Mutu face furori la Parma

In week-end-ul trecut, patru dintre fotbalistii romani care evolueaza in campionatele din strainatate au avut prestatii foarte bune. Este vorba despre Mutu (Parma), Gane (St. Gall), D. Florea (Sahtior Donetk) si D. Mitu (Dinamo Zagreb), care au inscris fiecare cite un gol. Alti „stranieri“ romani nu au jucat deloc in aceasta runda – Mihalcea (Genoa), D. Serban (Valencia), Gilca (Villarreal) -, iar internationalii Filipescu (Betis Sevilla) si Chivu (Ajax Amsterdam) au fost eliminati.

Italia. Adrian Mutu a marcat un gol in minutul 71 al partidei cistigate de echipa sa, AC Parma, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (1-0), in fata formatiei Atalanta Bergamo, in cadrul etapei a saptea a campionatului Italiei, Seria A. Adrian Mutu este si autorul pasei in urma careia coechipierul sau, Nakata, a inscris, in minutul 14, primul gol al meciului. Jucatorul roman a evoluat pina in minutul 86, cind a fost schimbat cu Bresciano. Pentru Atalanta a marcat Comandini, in minutul 83.

Echipa Genoa, cu romanii Paul Codrea si Claudiu Niculescu titulari, a terminat la egalitate acasa, scor 0-0, cu formatia US Lecce, in etapa a noua din Seria B. Codrea a jucat tot meciul, primind si un cartonas galben, Niculescu a fost inlocuit, in minutul 77, cu De Francesco, iar romanul Adrian Mihalcea nu a fost folosit. Fundasul roman Valentin Nastase a fost prezent pe teren toate cele 90 de minute ale partidei pe care echipa sa, US Palermo, a terminat-o la egalitate, pe teren propriu, scor 1-1, cu formatia Cagliari.

Ucraina. Fundasul roman Daniel Florea a marcat un gol in partida pe care echipa sa, Sahtior Donetk, a cistigat-o pe teren propriu, cu scorul de 2-0, in fata formatiei Cernomoret Odesa, in etapa 13-a a campionatului Ucrainei. Florea, care a jucat tot meciul, a inscris golul al doilea al gazdelor, in minutul 83. Echipa Dinamo Kiev, cu mijlocasii romani Tiberiu Ghioane si Florin Cernat prezenti toate cele 90 de minute pe teren, a invins acasa, cu scorul de 2-0, formatia Metalurg Mariupol. Cernat a dat pasa decisiva la golul doi al gazdelor, care a fost inscris de Satkih, in minutul 90.

Croatia. Atacantul roman Dumitru Mitu a marcat un gol in partida pe care echipa sa, Dinamo Zagreb, a cistigat-o pe teren propriu, cu scorul de 4-1, in fata formatiei Cibalia Vinkovici, in etapa a 12-a a campionatului croat. Mitu, care a jucat tot meciul, a inscris ultimul gol al gazdelor, in minutul 60.

Elvetia. Atacantul roman Ionel Gane a marcat un gol in partida pe care echipa sa, St. Gall, a cistigat-o pe teren propriu, cu scorul de 1-0, in fata formatiei Aarau, in etapa a 17-a a campionatului Elvetiei. Gane, care a jucat tot meciul, a inscris unicul gol al intilnirii, in minutul 65, din penalti. Echipa Grasshopper Zürich, cu mijlocasul roman Mihai Tararache titular, a invins in deplasare, cu scorul de 2-0, formatia Young Boys Berna. Tararache a evoluat tot meciul, primind un cartonas galben in minutul 67.

Spania. Echipa Atletico Madrid, cu fundasul roman Cosmin Contra prezent tot meciul pe teren, a terminat la egalitate in deplasare, scor 0-0, cu formatia Celta Vigo, in etapa a saptea din Primera Division. Fundasul roman Iulian Filipescu a fost titular in partida pe care echipa sa, Betis Sevilla, a terminat-o la egalitate in deplasare, scor 1-1, cu formatia Recreativo Huelva. Filipescu a fost eliminat, in minutul 77. Echipa Deportivo Alaves, cu atacantul roman Adrian Ilie titular, a fost invinsa in deplasare, cu scorul de 6-1, de formatia FC Barcelona. Ilie a fost inlocuit, in minutul 46, cu Ruben Navarro, in timp ce mijlocasul Bogdan Mara nu a fost folosit. Mijlocasul roman Denis Serban nu a jucat in partida pe care echipa sa, CF Valencia, a cistigat-o acasa, cu scorul de 5-1, in fata formatiei Athletic Bilbao. Echipa Villarreal, fara mijlocasul roman Constantin Gilca, a terminat la egalitate in deplasare, scor 1-1, cu formatia Real Madrid. Formatia Getafe, cu atacantul roman Gheorghe Craioveanu titular, a fost invinsa pe teren propriu, cu scorul de 2-1, de echipa Real Zaragoza, in etapa a opta din Segunda Division. Craioveanu a fost inlocuit, in minutul 67, cu Vivar Dorado.

Germania. Atacantul roman Ionel Ganea a fost titular in partida pe care echipa sa, VfB Stuttgart, a terminat-o la egalitate pe teren propriu, scor 0-0, cu formatia Energie Cottbus, in etapa a zecea a campionatului Germaniei. Ganea a fost inlocuit, in minutul 46, cu Amanatidis. La echipa Energie Cottbus, fundasul Laurentiu Reghecampf a primit un cartonas galben in minutul 66 si a fost schimbat, in minutul 70, cu Jungnickel, in timp ce mijlocasul Vasile Miriuta nu a evoluat.

Olanda. Fundasul roman Cristian Chivu a fost titular in partida pe care formatia sa, Ajax Amsterdam, a terminat-o la egalitate in deplasare, scor 1-1, cu echipa RKC Waalwijk, in etapa a noua a campionatului olandez. Chivu a fost eliminat in minutul 56.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS