17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPrea cruzi pentru derbiuri

Prea cruzi pentru derbiuri

FC Extensiv – Apulum 1-1

• Stadion „Extensiv Parc“, spectactori: 800.

• Au marcat: Scarlat ’90 / Giuchici ’42.

Extensiv: Bornescu 6 – Fl. Mihai 5 (’44, Murgan 6); Ciuca 6,5; Vancea 6,5; Cioponea 6; Velcovici 5,5 (’75, Stamin 5,5) – Malaele 5,5 (’46, Musat 6); Cristescu 7; Saceanu 5,5; Scarlat 7 – Pirvu 5,5. Antrenor. I. Marginean.

Apulum: Turcas 5 – Jercalau 6; Kiraly 6,5; Ad. Popescu 6; Himcinschi 6; Nedelea 6 – Iurisniti 6 (’70, R. Opea 5); Chivescu 6; Galdean 6,5 (’65, R. Kovacs 6); Paleacu 7 – Giuchici 6,5 (’83, Trifu). Antrenor: A. Sunda.

•Au arbitrat: V. Anghelinei 6,5 – M. Deaconu 6,5; C. Safta 6.

• Avertismente: Bornescu, Cristescu, Cioponea / Turcas, R. Oprea, Nedelea.

• Filmul golurilor: min. 42, 0-1: Giuchici a finalizat cu capul din careul mic o centrare venita de pe partea stinga; min. 90, 1-1: dupa o combinatie in viteza cu Cristescu, Scarlat a sutat puternic de la 17 m si Turcas a scapat mingea in poarta.

Politica Extensivului este de laudat. De citiva ani, conducerea promoveaza in permanenta juniori talentati din propriul centru de copii si juniori, multi dintre ei promitind cariere frumoase. La aceasta ora insa divizionara noastra B face cu greu fata unor echipe solide, cu fotbalisti experimentati, doar Vancea, Cristescu si Scarlat fiind jucatori versati, capabili sa se descurce in orice situatie.

Ar mai fi Ghindeanu si Cotora, dar ei nu au evoluat cu Apulum, primul fiind inca accidentat, celalalt devenind rezerva dupa prestatiile mai slabe din ultima vreme.

Simbata, oltenii au incercat practic imposibilul din moment ce antrenorul Marginean a inceput meciul avindu-i in teren pe Cioponea, Fl. Mihai, Saceanu, Velcovici si Pirvu, toti juniori. In acest fel, toate greutatile s-au transferat pe umerii extraordinarului Silvian Cristescu, „Il Capitano“ avind grija de zona sa, dar mai ales de puzderia de copii din jur care, din cind in cind, trebuie orientati in teren.

La rindul lor, oaspetii au demonstrat ca alcatuiesc poate cea mai puternica echipa din serie, ei nepierzind de fapt nici un meci pina acum.

In aceste conditii, Extensiv a abordat cu retinere jocul, craiovenii ezitind sa se arunce cu ochii inchisi peste careul lui Turcas. Au preferat atacuri pozitionale sustinute doar de trei-patru jucatori, Marginean fiind constient ca linia sa defensiva era destul de firava, acolo unde Vancea – foarte bun simbata – era inconjurat numai de jucatori sub 20 de ani: Mihai, Ciuca, Cioponea si Velcovici. Din pacate, prima repriza s-a incheiat cu avantajul oaspetilor, Iurisniti centrind din zona lui Fl. Mihai catre un Giuchici care s-a descotorosit impecabil de marcaj si a marcat lejer cu capul.

Imediat, „Limoniu“ l-a schimbat pe Fl. Mihai cu Murgan, iar la pauza Malaele (care a intrat, totusi, cu dureri mari la un picior) a ramas la vestiar in locul sau fiind introdus puternicul Musat.

Sesizind ca in atac nu prea sint alternative, Silvian Cristescu a jucat si el in partea a doua „infipt“ in apararea lui Sunda, reusind chiar sa-si creeze vreo doua, trei situatii mari de gol. De altfel, din acea pozitie de „virf“, Cristi a regizat si punctul egalarii, el deviind pentru sutul formidabil al lui Scarlat.

Pina la urma, nici egalul nu este de lepadat in conditiile in care intre distributiile celor doua echipe diferenta era net in favoarea celor de la Apulum. Alba-Iulia a avut de fapt victoria in buzunar, dar am avut noroc cu gafa lui Turcas din final care, neputind retine sutul puternic al lui Scarlat, a scapat balonul in plasa printre picioare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS