6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLapadat a inscris impotriva fostei echipe

Lapadat a inscris impotriva fostei echipe

• Meciul a fost in pericol de a nu se mai disputa din cauza protestului jucatorilor de la Gilortul, care nu isi primisera salariile • Antrenorul Mihai Stelescu a refuzat sa ia loc pe banca de rezerve a actualei sale echipe • Arbitrul Silviu Bogdan a acordat noua cartonase galbene

Gilortul Carbunesti – Pandurii 1-1

• Stadion „Gilortul“, spectatori 1.000.

• Au inscris: Lapadat ’27 / C. Luta ’77.

Gilortul: Munteanu 6 – Belu 6; Ardeoiu 6,5; Bujor 7; Tudorache 6 – V. Luta 6 (’51, Cotet 6); C. Luta 6,5; Iordache 6; Velea 6 – Aninis 6; Croitoru 5 (’46, Canavoiu 5). Antrenor: M. Stelescu.

Pandurii: Hirsu 6 – Trofin 6; Negrila 5; Radoi 6,5 – C. Popescu 7; Arcanu 6; Nicolaescu 6; Serbanoiu 6,5; Rotaru 5 – I. Stefan 6; Lapadat 7. Antrenor: O. Cojocaru.

• Au arbitrat: S. Bogdan (Craiova) 7 – E. Carcadia (Pitesti) 7, V. Cristea (Calarasi) 7.

• Avertismente: Aninis, Belu, Bunea (pe banca de rezerve),Velea / Serbanoiu, Lapadat, Radoi, Negrila, Stefan.

• Filmul golurilor: min 27, 0-1: in urma unei centrari de pe stinga a lui C. Popescu, fostul carbunestean Lapadat a reluat cu capul in plasa din mijlocul careului; min. 77, 1-1: dupa o centrare de pe stinga a lui Velea, C. Luta a inscris cu capul de la 6 metri de poarta lui Hirsu.

Jucatori in greva, conducere suparata, peste 1.000 de spectatori in tribune – numar record pentru o localitate mica cu doar 8.000 de locuitori-, cam aceasta a fost atmosfera in care incepea meciul de la Carbunesti dintre echipa locala Gilortul si Pandurii Tirgu Jiu.

Derbiul gorjean a debutat sub semnul incertitudinii disputarii sale, din cauza problemelor financiare ale echipei din Carbunesti. Cu o ora inainte, conducerea carbunestenilor era in tratative cu jucatorii, care refuzau sa intre pe teren din cauza intirzierii platii salariilor cu o saptamina. Presedintele Constantin Tirziu, care la inceputul jocului ameninta cu desfiintarea echipei daca nu se va obtine victoria nici in acest meci, a parut totusi mai binevoitor cu jucatorii sai la final, supararea sa indreptindu-se catre conducerea judetului care a promis sustinere financiara echipei sale. Ramasa fara sponsor si fara principalul sustinator moral – primarul Cristian Toader Pasti (care s-a tinut de promisiune si nu a mai venit la meci), echipa din Carbunesti incearca sa supravietuiasca in Divizia B intr-o incertitudine financiara care are efecte asupra moralului echipei. Oricit ar incerca antrenorul Mihai Stelescu sa cladeasca o echipa, munca ii este extrem de mult ingreunata de aceasta problema financiara. Cu greu el a reusit sa-i convinga pe fotbalisti sa intre totusi pe teren, acestia echipindu-se abia cu o jumatate de ora inainte de debutul partidei.

Jocul nu a fost unul foarte dur asa cum se asteptau cei care au vazut intilnirile anterioare intre cele doua echipe, dar nici unul spectaculos. Din pacate, Gilortul a ramas in acest sezon fara cel mai bun jucator, Lapadat, care a fost golgheterul acestei echipe in sezonul trecut, iar lipsa lui nu a putut fi suplinita pina acum de tinarul Croitoru, care a venit de la Pandurii, si nici de Canavoiu. Inaintea jocului multi credeau ca acesta nu va intra pe teren datorita tocmai acestui aspect, insa Lapadat s-a dovedit a fi arma secreta a pandurilor, el deschizind scorul in minutul 27. Pina la finalul partii a doua a jocului, antrenorii celor doua formatii, Octavian Cojocaru si Mihai Marian (cel care a condus de pe banca echipa din Carbunesti), au efectuat cite o schimbare, care nu a adus insa nimic nou pe teren. Carbunestenii au reusit spre finalul jocului sa egaleze prin Constantin Luta, in urma unei faze care nu se anunta periculoasa, dupa ce, cu citeva minute inainte, tinarul Serbanoiu a irosit o buna oportunitate de a majora diferenta de pe tabela de marcaj.

Sa precizam ca antrenorul principal de la Gilortul, Mihai Stelescu, a refuzat sa stea la acest joc pe banca tehnica a echipei pe care o antreneaza. Impreuna cu secundul sau Viorel Cioara, antrenorul gazdelor a privit jocul de la vestiare. Mihai Stelescu este de fapt angajat al clubului Pandurii, el fiind imprumutat la Gilortul pentru un an. Cel care a dat indicatii echipei Gilortul in acest joc a fost directorul tehnic Mihai Marian.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS