5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCSM Craiova - pentru a 18-a oara pe primul loc

CSM Craiova – pentru a 18-a oara pe primul loc

Secretarul de stat Nicolae Marasescu a comunicat ieri conducerii CSM Craiova faptul ca sectia de atletism a situat din nou clubul craiovean pe primul loc in clasamentul intern al punctelor si medaliilor obtinute la intrecerile nationale din acest an. In legatura cu acest subiect, l-am abordat pe directorul gruparii CSM, Eugeniu Stefanescu.

– Desi mai exista o competitie importanta nationala – CN de cros -, inteleg ca CSM Craiova nu mai poate fi detronat de pe primul loc al anului 2002?

– Vestea cea mare ne-a dat-o cea mai autorizata persoana, secretarul de stat Nicolae Marasescu, care a felicitat conducerea si a transmis celor care au situat clubul nostru pe primul loc – sportivi si antrenori – aceleasi felicitari. Aveam statistica rezultatelor (medalii, puncte), am anticipat ca asa va fi deoarece stiam si rezultatele celorlalti competitori. Si deja ati scris, este pentru a 18-a oara consecutiv cind sectia de atletism de la CSM Craiova este „number one“, pardon, ne cearta dom’ Pruteanu.

– De cite ori vin la CSM, imi „plingeti pe umar“, ca sa zic asa, spunindu-mi ca n-aveti fonduri, sprijin local etc. Si totusi sinteti pe primul loc!

– Da, asa este, dar de fiecare data v-am si explicat cum reusim sa depasim cit de cit necazurile. Cum? Incontestabil, valoarea si munca sportivilor si a antrenorilor sint elementele care au dus la aceste rezultate. Exista antrenori de nadejde aici: Eleodor Rosca, Elena Ilie, Gabriela Ustabacieff, Justian Chirila, Cristieana Matei, Mihai Chelariu. Lista sportivilor v-ar ocupa aproape jumatate de pagina! Ei inteleg austeritatea financiara de la club si aproape de fiecare data se multumesc doar cu diplome si felicitari. Dar pina cind? N-avem bani suficienti nici pentru cantonamente, sustinatoare de efort, abia reusim sa trimitem sportivii la competitii.

– Solutii?

– Vorbesc de citiva ani, dar numai eu aud. Conform Legii sportului si conform prestigiului si renumelui nostru in lume si autoritatile locale s-ar putea implica financiar in sprijinul activitatii. Sau, prin regiile proprii, sa ne sprijine in unele probleme (transport etc.). Nu zic ca este rea-vointa, dar nu prea inteleg. Cei din tara, de la cluburile concurente, ne invidiaza si chiar ne zic uneori: „N-aveti treaba, toata lumea este cu voi. Va invidiem!“ Asa cred ei, naivii. Si noi am fost deseori obligati sa ne imprumutam de bani pentru a trimite sportivii la competitii!

– In incheiere?

– Nu sint bucuros, sint abatut. Daca se va continua cu austeritatea bugetara, pe podiumul concursurilor vor urca probabil sportivi de la alte cluburi sau cei din Craiova vor ajunge prin alte parti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS