Acasă Sport Stiri diverse

Stiri diverse

MANEA ESTE NOUL ANTRENOR AL NATIONALEI DE TINERET / Comitetul de Urgenta al Federatiei Romane de Fotbal, care s-a intrunit ieri, a aprobat numirea lui Nicolae Manea in functia de antrenor principal al formatiei de tineret a Romaniei. Nicolae Manea intentioneaza sa lucreze in continuare cu secunzii Gheorghe Mihali si Florin Tene, urmind ca acestia sa se se pronunte pina astazi, in privinta acestei oferte. Manea ii succede in functie lui Ilie Dumitrescu, care a demisionat pe 12 octombrie, dupa ce echipa de tineret a Romaniei a fost invinsa, cu scorul de 1-0, de selectionata similara a Norvegiei. La partida disputata de reprezentativa Romaniei, pe 16 octombrie, in compania selectionatei Luxemburgului, scor 2-0, echipa de tineret a fost condusa de secundul Gheorghe Mihali.

(M.S.)

SE LUCREAZA LA NOCTURNA / Ieri au inceput lucrarile la instalatia de nocturna a stadionului „Ion Oblemenco“. Pentru inceput, se reabiliteaza stilpii nocturnei, urmind ca pina la finalul lunii viitoare lucrarile sa fie terminate. Primul meci al formatiei alb-albastre pe care oltenii l-ar putea urmari la lumina reflectoarelor va fi cel cu Ceahlaul Piatra Neamt, contind pentru etapa a 14-a a Diviziei A, care este programat pe 30 noiembrie.

(M.S.)

DINAMO A INVINS NATIONALUL / Echipa Dinamo Bucuresti a invins duminica, in deplasare, cu scorul de 2-0 (1-0), formatia FC National, intr-un meci din cadrul etapei a opta a Diviziei A. Golurile dinamovistilor au fost marcate de Vladut Munteanu (’32) si Gabriel Tamas (’64). In urma acestui rezultat, Dinamo a urcat pe locul opt in clasament, acumulind 11 puncte, iar FC National ocupa pozitia a treia, cu 16 puncte.

(M.S.)

VALENTIN GHITA L-A INLOCUIT PE BICU / Dupa ce antrenorul Marian Bicu si-a reziliat contractul, divizionara C Scoala de fotbal „Gica Popescu“ va fi pregatita de Valentin Ghita. Acesta este tehnicianul care l-a descoperit pe internationalul Gica Popescu si a fost secundul lui Bicu la gruparea calafeteana. Valentin Ghita a mai pregatit formatia de pe malul Dunarii, el fiind tehnicianul care a promovat aceasta echipa in Divizia C.

(M.S.)

PANDURII TIRGU JIU / Evolutia slaba la meciurile sustinute in deplasare de gorjenii de la Pandurii a fost confirmata si in etapa a opta, cind fotbalistii pregatiti de Octavian Cojocaru au pierdut in fata ultimei clasate, UMT. Conducerea astepta macar un egal de la acest meci, vineri fiind achitata jucatorilor si prima restanta de la meciul cu CFR Cluj. Din pacate, Pandurii au suferit cu aceasta ocazie cea de-a patra infringere consecutiva, incluzind aici si jocul de Cupa Romaniei, cu CSM Resita. UMT a cistigat cu 2-0, golurile fiind inscrise de Kovacs, in minutul zece, si Lucian Ignea, in minutul 54. Antrenorul Octavian Cojocaru, caruia spectatorii din Tirgu Jiu i-au cerut demisia dupa jocul pierdut din Cupa Romaniei, a fost trimis, in repriza secunda, in tribune de arbitrul Mudura, din cauza unor divergente cu asistentul Buturca. In urma acestei infringeri, Pandurii ocupa locul 12 in clasament, fiind tot mai aproape de Gilortul, care, dupa aceasta etapa, este chiar pe ultimul loc. Echipa din Carbunesti a pierdut, in deplasare, meciul cu ARO Cimpulung, gazdele cistigind cu 1-0, si a facut schimb de locuri cu UMT. In etapa viitoare, cele doua formatii se vor intilni la Carbunesti, acest meci fiind considerat foarte important de ambele formatii.

(M.P.)

SHEARER – 300 DE GOLURI / Atacantul formatiei Newcastle United, Alan Shearer, a marcat simbata golul cu numarul 300 din cariera, in partida pierduta de echipa sa, cu scorul de 2-5, in fata gruparii Blackburn Rovers, in cadrul etapei a zecea a campionatului Angliei. Capitanul formatiei Newcastle a transformat, in minutul 36, o lovitura de la 11 metri, impotriva fostei sale echipe, Blackburn, alaturi de care a cistigat titlul de campion al Angliei, in anul 1995. In minutul 48, fostul international englez si-a majorat totalul reusitelor la 301, inscriind golul cu numarul 128 pentru Newcastle. „As fi preferat sa nu marchez si echipa sa cistige. Abia pe parcursul acestei saptamini, cind ma voi linisti, voi realiza ca am marcat golul cu numarul 300 si acest lucru imi va face placere“, a mentionat Shearer. Jucatorul englez se apropie, in ceea ce priveste numarul de goluri marcate, de John Aldridge, care a inregistrat, in perioada 1979-1998, 329 de reusite, insa detinatorul recordului absolut in acest sens este Arthur Rowley, cu 439 de goluri inscrise intre anii 1947 si 1965.

Exit mobile version