22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMai mult decit nimic...

Mai mult decit nimic…

• Oltenii vizau victoria la Arad, dar s-au multumit si cu un egal (1-1) • Faza controversata in minutul 36: Manta a marcat de linga Agachi, dar centralul a anulat golul pentru fault la portar, enervindu-i pe aradeni • Antrenorul gazdelor, Ionut Popa, l-a injurat ca la usa cortului pe Ionut Lutu • Jean Vladoiu a marcat primul gol pentru Universitatea

UTA – „U“ Craiova 1-1

• Stadion „UTA“, spectatori: 10.000.

• Au marcat: Baldovin ‘8 / Vladoiu ’76.

UTA: D. Bogdan 6,5 – Panin 6; Zaha 6; Baldovin 6,5; C. Luca 6,5; Panaitescu 6 – M. Popescu 6 (’68, Vintila 5,5), R. Marginean 6,5; R. Nagy 6 (’57, Chitescu 5,5) – Njock 7; Manta 6,5 (’85, Ianu). Antrenor: I. Popa.

„U“ Craiova: Agachi 6 – Dragomir 6; Dunareanu 6,5; Vochin 5,5; Ursu 6 – Sava 7,5 (’88, Rada); Stinga 6,5; Nica 6; Lutu 7 (’81, Ciocoi) – Vladoiu 7; Verdes 5 (’62, Bratu 5,5). Antrenor: D. Marcu.

• Au arbitrat: Al. Bajan (Videle) 5,5 – C. Fecioru 6,5; I. Cojocaru 6 (ambii din Bucuresti).

• Filmul golurilor: min. 8, 1-0: aradenii au centrat de pe stinga dintr-o lovitura libera, mingea a depasit toata apararea noastra si Baldovin, nemarcat, a pus latul inscriind din apropiere; min. 76, 1-1: dupa o actiune prelungita a oltenilor, Sava a verticalizat fulgerator, aparatorii gazdelor au fost surprinsi si Vladoiu a „intepat“ mingea in plasa din zona careului mic.

E greu de spus daca rezultatul inregistrat de Universitatea la Arad este bun sau rau. Probabil ca in prima parte a sezonului, atunci cind oltenii plecasera ca din pusca in campionat, in dreptul partidei de la Arad ei calculau deja trei puncte. A venit insa acea cadere nedorita si unii spun ca egalul obtinut la UTA este totusi o performanta, mai ales ca gazdele se aflau intr-o ascensiune vizibila. Totusi, chiar si cu punctul cistigat simbata, Universitatea a coborit serios in clasament, locul ocupat inaintea acestei etape fiind destul de bun, sase.

Aradenii au abordat cu ambitie meciul, tribunele au fost „furioase“ ca de obicei, iar in minutul opt, destul de repede deci, Baldovin a amendat o eroare de marcaj a craiovenilor si a deschis scorul. Universitatea a acuzat oarecum socul, dar nu s-a pierdut, Sava, in primul rind, dar si Stinga si Lutu creind deseori panica in defensiva adversa. Oltenii puteau egala mai repede daca Lutu nu s-ar fi complicat in vreo doua rinduri, dar marea sansa a fost irosita de Vochin, care a „reusit“ sa reia peste poarta, din apropiere, o centrare impecabila a capitanului Marius Sava.

Cea mai controversata faza a meciului s-a petrecut in minutul 36, atunci cind centrarea lui Marius Popescu a fost reluata in plasa de Petrus Manta, dar arbitrul Bajan a anulat golul pe motiv ca atacantul aradean l-ar fi jenat pe Agachi al nostru. Stadionul a luat foc, dar UTA a ramas tot cu 1-0…

Avantajul minim nu a tinut insa decit pina in minutul 76, atunci cind Jean Vladoiu a „tresarit“ din mijlocul unor aparatori visatori si a fructificat o alta pasa geniala marca Sava. Din acel moment s-a jucat pe contre, dar nimeni nu a mai reusit sa modifice rezultatul de egalitate.

Judecind acum la rece, echipa condusa de Mitica Marcu nu a jucat deloc rau. A fost, intr-adevar, destul de ofensiva, dar s-au vazut si citeva greseli mari in aparare. Acolo, poate a contat si absenta lui Papura, desi Daniel Dunareanu, folosit in premiera la pupitrul defensivei, a evoluat elegant si s-a descurcat de fiecare data multumitor. In fata, a surprins apatia lui Verdes – amendata chiar de Marcu -, dar si modul lejer in care jucatorii olteni trateaza deseori situatiile avantajoase in care ajung cu usurinta unor tehnicieni de clasa.

Sa mai spunem ca, inainte de inceperea partidei, Lutu a fost injurat ca la usa cortului de antrenorul gazdelor, Ionut Popa, acesta considerind ca simpaticul fotbalist craiovean l-ar fi luat „la misto“ intr-un interviu recent.

Marcu: „La Manta se dadea si nu se dadea gol“

Partida de la Arad a constituit si un veritabil examen pentru Mitica Marcu. E greu de spus ce nota i-a acordat patronul Dinel Staicu, in conditiile in care echipa nu a cistigat, dar nici nu a pierdut. Oricum, iata cum a comentat Marcu „asaltul“ de la Arad: „Am primit repede gol si asta s-a intimplat din cauza unei erori, Baldovin primind mingea singur, fara sa-l aiba alaturi pe Nica, omul sau de marcaj. Am jucat de la inceput pe cartea ofensivei si am accentuat atacurile dupa primirea golului. Chiar daca si gazdele au mai dominat, tot noi am avut ocaziile cele mai mari (Vochin, de exemplu, a irosit incredibil egalarea). Este adevarat, in minutul 36, aradenii au mai trimis o data balonul in plasa, dar arbitrul, considerind ca Manta l-a jenat in saritura pe Agachi, nu a validat golul. Opinia mea sincera? Golul respectiv se putea anula, dar se si putea valida. Ce mai conteaza acum? Repriza a doua ne-a apartinut in totalitate, iar golul egalizator a venit pe merit. Dupa aspectul jocului, Universitatea merita victoria. Echipa a jucat bine, as zice de nota 7, mai putin Verdes. Dupa meci, patronul Dinel Staicu a si felicitat, de altfel, echipa pentru rezultat si pentru joc“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS