10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPetrisor Gananau s-a calificat in finala

Petrisor Gananau s-a calificat in finala

Disputa din semifinalele Campionatelor Nationale de box de la Slanic Moldova a fost transata de pugilistul Petrisor Gananau de la Minerul Matasari, in favoarea sa. Fost campion de juniori la 71 kg, sportivul pregatit de antrenorul Ion Geica a trecut in semifinala de un alt sportiv gorjean, Leonard Ioncila (CS Pandurii), pe care l-a invins prin inferioritate in repriza a treia. Ioncila va intra astfel in posesia medaliei de bronz, iar Gananau are posibilitatea miine sa cistige medalia de aur. El va urca in ring alaturi de Liviu Morariu, de la Dinamo Erbasu Bucuresti, pugilist pe care Petrisor Gananau l-a invins in urma cu un an la Cupa Romaniei.

Cel de-al treilea boxer gorjean care a reusit deja sa intre in posesia unei medalii este Claudiu Coanda, de la Energia Turceni. Acesta are deja asigurata medalia de bronz la categoria 51 kg, iar ieri dupa-amiaza urma sa urce din nou in ring pentru medalia de argint pe care si-o disputa impreuna cu Gheorghe Savulescu de la CSM Pitesti. Un alt sportiv care se pregateste la Minerul Matasari, Ionut Danescu a pierdut meciul de la categoria 57 kg in fata campionului european de anul trecut, Adrian Alexandru.

Antrenorul Ion Geica s-a declarat multumit de rezultatele de pina acum ale pugilistilor gorjeni si de impresia excelenta pe care acestia au lasat-o la Slanic Moldova: „Speram sa ne intoacem la Tirgu Jiu cu tricoul de campion, dar si cu trei medalii. In ceea ce-l priveste pe Gananau, avem speranta ca el va cistiga si meciul de miine, chiar daca este mai mic cu doi ani si jumatate decit partenerii sai de meciuri. Oricum, el a lasat aici cea mai buna impresie, fiind la prima participare la un campionat de tineret.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS