22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFratii Mihailescu au fost infrinti de tandemul Staicu-Netoiu

Fratii Mihailescu au fost infrinti de tandemul Staicu-Netoiu

FRF a decis ieri ca Extensiv nu are de primit nici un leu

Universitatea Craiova nu are obligatii financiare fata de Extensiv, in urma transferului jucatorului Claudiu Niculescu de la Universitatea la Dinamo si apoi la formatia italiana Genoa 1893. Aceasta a fost decizia Comitetului Executiv al FRF, care a analizat ieri recursul Universitatii, care a contestat o hotarire anterioara care obliga clubul alb-albastru sa despagubeasca Extensivul.

Comitetul Executiv al FRF a anulat decizia Comisiei pentru Contracte, Statute si Regulamente (CCSR), care hotarise ca Universitatea trebuie sa achite clubului Extensiv 85.000 de dolari si 4000.000 de euro, in urma pierderilor clauzelor de transfer intern si extern ale jucatorului Claudiu Niculescu. Trecerea lui Niculescu de la Universitatea la Dinamo a fost analizata in 2001 in Consiliul Ligii Profesioniste de Fotbal si in Comitetul Executiv al FRF, hotarindu-se atunci ca jucatorul a fost legitimat de dinamovisti ca fiind liber de contract si nu in urma unui transfer.

Constantin Anghelache, membru in Comitetul Executiv, a spus ca solicitarea Extensivului a fost considerata nefondata: „Am respins hotarirea CCSR si am admis recursul clubului Universitatea, prin care acesta nu are nici un fel de obligatii fata de Extensiv. Am considerat ca, deoarece Niculescu a fost declarat liber de contract de catre Universitatea, Dinamo doar l-a legitimat, nu l-a transferat, iar contractul dintre Universitatea si Niculescu a fost practic desfiintat, iar prevederile existente acolo nu mai au valabilitate. Apoi, acest caz s-a prescris de mult, iar membrii CCSR ar fi trebuit sa-si dea seama de acest lucru“.

Reamintim, dupa ce CCSR a hotarit ca FC Extensiv sa fie despagubit, Gigi Netoiu a afirmat ca va sustine apelul Universitatii, reusind astfel sa anuleze acea decizie.

Dezamagiti de acest verdic nedrept, conducatorii clubului Extensiv n-au comentat decizia Comitetului Executiv al FRF, dar sint decisi sa inainteze acest caz forurilor internationale, FIFA si UEFA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS