15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCalificare cu emotii

Calificare cu emotii

Cupa UEFA, primul tur, mansa a doua

SC Heerenveen – 2

FC National – 0

• Au marcat: Hansson ’54, Denneboom ’65

SC Heerenveen: Vonk – Venema, Hansson, Ebbinge (’80, Vayrynen), Edman – Selakovici, Radomski, Jensen – Nurmela, Denneboom, Barsom (’66, Kolk). Antrenor: Foppe de Haan.

FC National: Vintila – D. Petrescu, Prodan, Curt, P. Marin – Caramarin (’90, Nemtanu), Olah, Duro, G. Coman – S. Radu (’83, Iacob), S.Ilie (’67, Ov. Petre). Antrenor: Walter Zenga

• Au arbitrat: G. Borovilos – A. Giakoumis, A. Bilimis.

FC National a pierdut joi seara, cu scorul de 0-2, meciul disputat in deplasare cu SC Heerenveen in cadrul mansei a doua din primul tur al Cupei UEFA, dar a reusit sa se califice in turul secund al celei de-a doua competitii fotbalistice europene intercluburi gratie victoriei cu 3-0 pe care a obtinut-o in prima mansa.

Jucatorii olandezi au dominat cu autoritate prima repriza a meciului disputat joi seara si au avut citeva ocazii de a marca, dar fie lipsa de concentrare in fazele de finalizare, fie interventiile extraordinare ale portarului Bogdan Vintila au pastrat la pauza tabela imaculata. Elevii lui Walter Zenga nu s-au remarcat decit prin jocul antisportiv, tragerile de timp si simularile fotbalistilor romani stirnind minia spectatorilor din tribune.

In partea a doua a partidei, norocul i-a parasit pe jucatorii bucuresteni si Hansson a reusit sa deschida scorul in minutul 54, reluind cu capul, de la opt metri, centrarea din corner a lui Barsom. Gazdele si-au marit avantajul la 2-0 in minutul 65, Denneboom sutind la colt din mijlocul careului mare, dupa ce in prealabil il driblase pe Prodan.

Elevii lui Walter Zenga au reusit sa pastreze acest rezultat pina la finalul partidei si au abtinut calificare in turul secund al cupei UEFA numai pentru ca, din minutul 70, fotbalistii olandezi au cam „terminat benzina“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS