8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportProprietarul sediului PSD Craiova vinde cladirea cu opt miliarde

Proprietarul sediului PSD Craiova vinde cladirea cu opt miliarde

Gazeta de Sud relata in urma cu o saptamina despre faptul ca patru parlamentari PSD de Dolj risca sa fie evacuati din birourile parlamentare, iar organizatia municipala a partidului de guvernamint sa ramina fara sediu daca prefectul de Dolj, Cornel Mondea, isi va da acordul pentru retrocedarea imobilului situat pe str. Unirii nr. 68, revendicat si cistigat de Ion Gheorghiu, din Tirgu Jiu, conform Legii nr. 10/2001, privind casele nationalizate.

Pentru ca ar fi trebuit sa lase partidul in strada, primarul Vasile Bulucea a dat o dispozitie (nr. 6.100/2 august 2002), prin care omului i se retrocedau in natura doar terenul aferent, demisolul si parterul cladirii. Pentru etaj, unde functioneaza organizatia municipala PSD, i s-au propus despagubiri in bani din partea statului.

Desi nu a fost contactat de liderii PSD, Ion Gheorghiu a vehiculat deja un pret de pornire in cazul in care ei vor dori sa-si cumpere imobilul. Mai mult, gorjeanul afirma ca a dat administratia locala in judecata si a inaintat un memoriu premierului Adrian Nastase.

„Intentionez sa vind imobilul unui bancher“

„Nu inteleg de ce mi-au retrocedat doar un sfert de casa. In fond, PSD are mai multe sedii, iar pe cel in cauza l-a inchiriat dupa ce mi s-a comunicat ca sint indreptatit sa intru in posesia lui. Eu astept sa fiu contactat si sa mi se propuna ceva. Memoriul in care explic nedreptatea care mi s-a facut pe criterii politice a fost deja transmis primului ministru. In notificarea pe care am trimis-o administratiei locale, am scris si cit valoreaza cladirea: opt miliarde de lei, pentru ca este asezata in zona centrala a orasului si are si mult teren. Intentionez sa gasesc un bancher dornic sa-si faca sediu si sa vind imobilul“, a declarat ieri Ion Gheorghiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS