29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportZece puncte periculoase

Zece puncte periculoase

„Sintem o echipa de pluton!“, a decretat Pavel Badea, jucatorul care la 35 de ani alearga la fel de mult cum o facea la 18, de parca si acum este urmarit de crampoanele speciale ale celebrului Nicolae Negrila…

Nu are rost sa dam vina pe Anghelinei pentru catastrofa de la Bistrita – l-am copia pe Borcea de la Dinamo, un tip obisnuit sa bata cimpii – pentru ca arbitrul, daca ar fi tinut neaparat sa demonstreze ca este omul de casa al lui Jean Padureanu, l-ar fi putut elimina pe Urai la faza premergatoare penaltiului sau, la fel de bine, il putea penaliza drastic tocmai pe Pavel Badea, atunci cind figura capitanului nostru, desprinsa parca dintr-o gala de box thailandez, era sa-l lase pe Sinmartean fara partea din fata a sortului…

Traducind afirmatia de la inceput a capitanului Universitatii, se pare ca, intr-adevar, echipa noastra a coborit intr-un fel stacheta mai aproape de nivelul real al lotului, dupa ce debutul in forta a surprins si chiar ne-a obligat sa ne imbatam cu apa rece.

Uitindu-ne pe clasament, este normal sa regretam „derapajele“ din ultimele doua etape. Cu alte puncte adaugate la cele zece pe care le-am agonisit in primele patru runde eram „sus… sus de tot!“, cum i-a placut galeriei sa viseze la un moment dat.

Pe de alta parte, punctajul pe care l-am acumulat rapid, destul de impresionant, a devenit si periculos. Pentru ca sesizam deja opinii care scuza prestatiile slabe ale echipei, indemnindu-ne sa ne tot gindim la performantele din primele etape. Ba, chiar sint si zbanghii care decreteaza ca nu are rost sa ne facem prea multe probleme din ultimele infringeri pentru ca la iarna vom avea timp sa ne intarim din toate punctele de vedere. Ca si cum din cele zece puncte putem trai o vesnicie, sau, haideti, sa nu exageram, pina la iarna!

Analizind lucid situatia de moment, antrenorii si jucatorii Universitatii sint singurii care pot ajuta echipa sa depaseasca impasul actual. Chiar daca Pavel Badea are dreptate si sintem intr-adevar o formatie de pluton, noi zicem ca, pina la urma, doar Rapidul depaseste ca valoare o asemenea conditie.

Asa ca, fara sa plingem si fara sa inventam scuze penibile, ar fi indicat sa reintram cit mai repede pe culoarul pe care plecasem si sa adunam iarasi puncte. In fond, nu e rau nici daca devenim cea mai buna „echipa de pluton“. In clasament ne-am situa astfel pe doi sau pe trei, nu-i asa „Badita“?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS