Acasă Local Stiri diverse

Stiri diverse

Seful Politiei Dobrosloveni – in cadere

Seful Postului de politie din comuna Dobrosloveni-Olt, agentul sef Ion Mogos, ar putea fi demis in curind dupa ce a accidentat un biciclist pe raza municipiului Caracal, vineri, 20 septembrie, in jurul orei 19.45. Acesta se afla la volanul autoturismului Dacia 1300 cu numarul de inmatriculare OT-62-HJH, iar la o intersectie nu a acordat prioritate biciclistului Ion-Gelu Mierlacioiu, de 24 ani, din Osica de Sus, care se deplasa regulamentar. Victima a fost internata in spitalul din localitate cu diagnosticul „politraumatism, amnezie, plaga contuza superficiala frontala“. Purtatorul de cuvint al Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Olt, agentul Florin Niculescu, a spus ca deocamdata cazul se afla in cercetari, urmind ca apoi agentul sef Ion Mogos sa fie supus judecatii consiliului de onoare al IJP Olt si sa se ia o masura de sanctionare sau chiar de demitere a acestuia din functia de sef de post.

(A.M.A.)

Cum au salvat edilii Craiovei relatiile romano-ruse

50 de milioane de lei, atit le va costa pe autoritatile locale craiovene reabilitarea mormintelor eroilor sovietici, amplasate in cimitrul Sineasca, un pret mic pentru a salva buna colaborare romano-rusa. „Exista, in tratatul romano-rus, o clauza speciala, care prevede ingrijirea reciproca a mormintelor eroilor de pe teritoriul celor doua tari, iar noi am alocat bani ca sa reabilitam aceste morminte“, a spus Ilie Badescu, directorul Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ Craiova.

(F.E.)

Guvernantii vor frigidere noi

Autoritatile judetene din Dolj sint aproape de finalizarea celebrei Ordonante 96/2002, care asigura fiecarui copil din cursul primar cite un pahar de lapte si un corn pe zi. La nivelul Consiliului Judetean Dolj, se discuta posibilitatea achizitionarii frigiderelor in care vor fi pastrate produsele. Ion Voiculescu, presedintele CJ Dolj, i-a solicitat secretarului general al guvernului, Serban Mihailescu, lamuriri cu privire la achizitionarea frigiderelor: organizarea de licitatii, sau achizitionarea acestora direct de la producatorul roman, fabrica de la Gaesti. „Sa nu facem o drama din acest lucru. Daca gasiti o alta solutie, poate sa fie si Bosch sau orice altceva, dar sa fie nou, nu second hand, si sa coste mai putin decit cele de la Gaesti…“, le-a dat Serban Mihailescu mina libera autoritatilor sa se gospodareasca dupa puteri.

(F.E.)

Conducerea Inspectiei in Constructii Olt si-a dat demisia in bloc

Mihai Albota, directorul Inspectiei in Constructii Olt, si-a prezentat demisia din functie „din motive personale“. Gestul a fost urmat si de catre „secundul“ sau, Costel Andrei. Prefectul judetului Olt, Marin Diaconescu, a declarat ca a fost surprins de demisiile acestora, dar nu a dorit sa comenteze gestul celor doi ingineri: „Nu am stiut de acest lucru. Acum trebuie ca Ministerul Lucrarilor Publice sa i-a legatura cu mine si sa vedem cum vor rezolva aceasta situatie“. (M.M.)

Exit mobile version