12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Stiri diverse

Un BMW a intrat intr-un stilp de sustinere a retelei de troleu

Un autoturism marca BMW a intrat joi noapte intr-un stilp de sustinere a retelei de troleu din Tirgu Jiu. Mihai Geana, de 26 de ani, soferul autoturismului, din cauza vitezei excesive, a pierdut controlul autoturismului, dupa care s-a izbit de un stilp de troleu. Alaturi de sofer, in masina care a fost avariata in proportie de peste 50%, se afla Dumitru Anghel, de 27 de ani, proprietarul autoturismului. Ambii ocupanti ai masinii s-au ales cu multiple traumatisme, fiind transportati in stare grava la Spitalul din Tirgu Jiu. Celor doi li s-au recoltat probe de singe, in vederea determinarii alcoolemiei.

(E.M.)

Un jandarm a accidentat un copil de patru ani

Un jandarm aflat in timpul serviciului la Tirgu Carbunesti a accidentat grav joi seara un minor care i-a sarit in fata masinii. Firmilian Popescu conducea o masina care transporta jandarmi angajati pe baza de contract, echipajul avind de executat o misiune de paza la conductele petroliere din apropierea orasului Tirgu Carbunesti. La iesirea din oras, masina l-a lovit pe minorul S.P., de patru ani, care a scapat de sub supravegherea parintilor sai. Copilul a suferit o fractura de femur cu deplasare, fiind transportat la Spitalul din Carbunesti, dupa care a fost dus la Tirgu Jiu, unde se afla sub supraveghere medicala. O comisie formata din colonelul Ion Prodan, maiorul Danut Patrascu, din cadrul Jandarmeriei Gorj, impreuna cu angajati ai Serviciului Politiei Rutiere Gorj ancheteaza cauzele producerii accidentului.

(E.M.)

Braconierii au tras cu arma pe DE 70

Politistii si militarii mehedinteni au cautat in zadar glontul care a perforat, in seara de 18 septembrie, pe DE 70, farul si aripa Daciei 1310 conduse de timisoreanul Ion Laszlo, care se deplasa dinspre Orsova spre Caransebes. Se crede ca focul a fost executat neintentionat, cu o arma de vinatoare, de catre un necunoscut iesit noaptea la braconaj. Rezultatul exact va fi cunoscut abia dupa efectuarea, la Bucuresti, a analizei balistice a urmei lasate de presupusul glont. Politistii exclud o posibila legatura intre incidentul de marti seara si disparitia pistolului-mitraliera si a celor 30 de cartuse de la depozitul de munitii si explozivi din Caransebes, care a avut loc in urma cu 11 zile.

(F.L.)

Policlinica Spitalului Judetean Slatina isi mareste „zestrea“… medicala

Policlinica Spitalului Judetean Slatina va deveni in citeva luni una dintre cele mai moderne din sudul tarii. Potrivit celor declarate de sefa policlinicii, dr. Elena Stoicea, aici vor fi conditii decente atit pentru pacienti, care nu vor mai fi nevoiti sa astepte in picioare pe holuri, cit si pentru cadrele medicale. „Vom avea patru laboratoare performante de investigatii medicale. Astfel, pacientii din judet nu va mai trebui sa mearga la spitalele din Pitesti sau Craiova pentru anumite analize deoarece le vor putea face si la Slatina“, a spus dr. Stoicea. Printre aparatele care vor imbogati zestrea medicala a policlinicii spitalului slatinean se numara: un echodoppler, ecograf, electrocardiograf, aparat de crioterapie, linie noua de radiologie etc. Valoarea cumulata a aparatelor medicale se ridica la aproape patru miliarde de lei, bani care vor veni din fondurile proprii ale spitalului, dar si de la unii sponsori.

(M.M.)

Impartire cu rest a domeniului public craiovean

Regia de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova intentioneaza pentru a doua oara sa vinda trei dintre spatiile comerciale pe care le are in administrare unor patroni care au hotariri judecatoresti definitive si irevocabile. Este vorba despre SC MOSORELU SRL Craiova (585 de milioane), SC ROMARTA COM PROD SRL Craiova (795 de milioane) si SC ICHO SRL Craiova (550 de milioane), societati situate pe A.I. Cuza si Calea Bucuresti. Vinzarea celor trei imobile este doar o parte a unui lung sir de procese pierdute de regie in favoarea patronilor din centrul orasului. Dupa cum a declarat directorul general al RAADPFL Craiova, Ilie Badescu, cele trei societati au renuntat la daunele cominatorii de 100.000 de lei pentru fiecare zi de intirziere, dar regia mai este implicata intr-un proces pentru care are de platit peste doua miliarde de lei. Directorul spune ca patronul nu vrea sa negocieze, dar ca nu poate revendica banii respectivi intrucit trebuie sa demonstreze ca a fost prejudiciat.

(B.G.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS