10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Stiri diverse

CU NORVEGIA, NE ARBITREAZA RUSII / Partida dintre reprezentativele de fotbal ale Romaniei si Norvegiei, care va avea loc pe 12 octombrie, de la ora 20.00, pe stadionul „Steaua“, in cadrul grupei a doua de calificare la Campionatul European din 2004, va fi condusa de o brigada de arbitri din Rusia, alcatuita din Valentin Ivanov, Genadi Krasiuk si Alexei Monakov.

(M.S.)

CHIVU ESTE DORIT SI DE LAZIO / Conducatorii clubului italian Lazio Roma doresc sa-l achizitioneze pe fundasul roman al echipei olandeze Ajax Amsterdam, Cristian Chivu. In virsta de 22 de ani, Chivu este dorit de antrenorul lazialilor, Roberto Mancini, fiind cotat la 20 de milioane de euro, cu cinci milioane mai mult decit este dispus sa plateasca presedintele lui Lazio, Sergio Cragnotti. Gruparea italiana se bazeaza totusi pe relatiile bune pe care le are cu agentul jucatorului, Ioan Becali, pentru a-l transfera pe internationalul roman.

(M.F.)

CUPA ROMANIEI / Programul echipelor oltene in faza a patra a Cupei Romaniei la fotbal, care se va desfasura pe 25 septembrie, de la ora 15.00, intr-o singura mansa, pe terenul echipelor din esaloanelor inferioare: Minerul Rovinari – Pandurii Tirgu Jiu, Oltchim Rimnicu Vilcea – Gilortul Tirgu Carbunesti, Building Vinju Mare – CSM Resita. Faza a cincea, la care participa echipele calificate din faza a patra, se va desfasura pe 16 octombrie.

(M.S.)

RESTANTA LA NOVACI / Echipa de fotbal Senaco Novaci va sustine astazi, pe propriul teren, de la ora 15.00, meciul restanta din prima etapa a Diviziei C, seria a cincea, in compania formatiei Metalul Otelul Rosu. Senaco a debutat in actuala editie cu o saptamina mai tirziu, mai precis dupa ce a preluat locul echipei Mecanica Motru. Meciul va fi arbitrat de D. Haidiner (Hunedoara), D. Nicula si Gh. Nicolae (ambii din Rimnicu Vilcea).

(M.P.)

DIVIZIA D GORJ / Prima etapa a Diviziei D gorjene a adus si prima surpriza. MVM Dragutesti, ocupanta locului secund in editia trecuta, a pierdut cu 1-2 meciul cu Unirea Dragotesti, formatie care in sezonul precedent a activat in Onoare. Scorul etapei a fost inregistrat la Balesti, acolo unde echipa locala Recolta a pierdut cu 1-5 jocul cu Minerul Urdari. Doua dintre echipele care si-au anuntat intentia de a cistiga titlul, Minerul Rovinari si Rostramo Tirgu Jiu, au reusit victorii in deplasare. Rezultatele inregistrate in celelalte jocuri: Dinamo Inter Stanesti – Minerul Rovinari 0-2, Energetica Tismana – Minerul Motru II 0-1, Viitorul Plopsoru – Gaz Etan Turburea 2-3, Avantul Baia de Fier – Energia Turceni 4-1 si Bistrita Pestisani – Rostramo Targu Jiu 2-3.

(M.P.)

ONOARE DOLJ / Duminica s-au disputat partidele etapei a treia a campionatului Categoriei Onoare Dolj. Iata rezultatele inregistrate: Seria I: Vela – Virtop 3-2, Orodel – Virvorul de Jos 2-1; Seria a II-a: Radomir – Stiinta 2002 3-0, Robanesti – Mischii 2-5, Teslui – Murgasi 0-13; Seria a III-a: Cernatesti – Rojiste II 3-0 (N), Ghindeni – Arena Preajba 7-2, Leamna – Foisor 3-3; Seria a IV-a: Potmeltu – Argetoaia 3-0, Valea Fintinilor – Sfircea 2-0, Bilta – Cotofeni 8-3; Seria a V-a: Carpen – Botosesti 7-3, Scaesti – Mihaita 2-3, Seaca de Padure – Grecesti 3-0 (N); Seria a VI-a: Cioroiasi – Macesu de Sus 3-0, Ciupercenii Noi – Rast 3-0 (N), Boureni – Perisor 3-2.

(M.S.)

VOLEI / Mult asteptata sedinta extraordinara a Consiliului Local Craiova n-a rezolvat integral problema critica a voleiului craiovean. Suma alocata – 700 de milioane de lei – nu este suficienta pentru performanta, nici chiar pentru sustinerea calendarului competitional al celor doua formatii (m, f). Deocamdata, ideea infiintarii unui Volei Club Municipal (m, f) n-a prins viata in Craiova, asa cum, de exemplu, este la Constanta si Piatra Neamt. Sperantele voleiului craiovean se leaga de urmatoarea rectificare bugetara din acest an, dar mai ales de anul viitor cind, se aude, altele vor fi datele problemei. Pina atunci, voleiul craiovean se confrunta cu multe probleme si aproape toate pleaca de la lipsa banilor. S-ar parea ca echipa feminina va fi, intr-un fel, sacrificata. Oficialii olteni au intentia sa „retrogradeze“ echipa din Divizia A – unde fetele lui Adrian Cotoranu au promovat asta-vara – iarasi in esalonul secund! Nici la echipa masculina lucrurile nu stau chiar pe roze, dar situatia fetelor este critica. Fara salarii si contracte achitate, fara noutati, ele par chiar, in acest moment, parasite. Ca „prima“ pentru promovarea in Divizia A, fetele vor fi trimise inapoi in Divizia B? Zvonul nostru nu este inca confirmat oficial. In prima etapa, simbata, 28 septembrie, voleibalistii craioveni joaca acasa, cu „U“ Cluj, iar campionatul feminin incepe pe 5 octombrie.

(I.J.)

ATLETISM / Echipa feminina a CSM-ului Craiova a cucerit medalia de aur la CN de mars 10 km (tineret), antrenorii Horia Stef si Justinian Chirila avind la dispozitie pe: Claudia Stef, Alina Olaru, Oana Albert, Carmen Ghita, Corina Neacsu. In palmaresul echipei feminine este si medalia de argint la senioare, competitie unde Claudia Stef s-a clasat pe locul doi. Timpul obtinut – 42,35 – reprezinta un record personal al elevei antrenorului emerit Horia Stef. Alina Olaru s-a clasat pe locul trei (tineret). Si la CN de semimaraton, echipa feminina de la CSM Craiova s-a clasat pe primul loc (senioare) in alcatuirea: Nuta Olaru, Rodica Chirita, Daniela Petrescu, Claudia Colita. Antrenori: Ilie Elena si Eleodor Rosca. Cu timpul de 1 h 09,35 – record personal – Nuta Olaru s-a clasat pe locul doi in intrecerea senioarelor.

(I.J.)

AUTOMOBILISM / Duminica, de la ora 10.00, pe pista situata intre Aeroportul Craiova si Uzina de Avioane, se va desfasura un interesant concurs automobilistic, care va consta in doua probe: slalom contracronometru si demaraj viteza. Cistigatorii celor trei clase – 1400 cc, 1800 cc si peste – vor fi rasplatiti cu diplome de catre ACR Dolj, organizatorul competitiei. Cei interesati se pot inscrie pina simbata, la sediul ACR.

(M.S.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS