15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJeane, aici nu sintem in Giulesti!

Jeane, aici nu sintem in Giulesti!

Sa speram ca atunci cind a declarat ironic „Am ascultat indicatiile pretioase ale domnului Sandoi si am stat izolat in fata“, Jean Vladoiu l-a confundat din neatentie pe Emil Sandoi cu Florin Halagian… Oricum, nu se cade ca un jucator, valoros si experimentat in acelasi timp, sa-si scuze o prestatie mai slaba dind vina pe indicatiile antrenorului.

Cum-necum, datorita mai ales ideilor lui Emil Sandoi, Universitatea cistigase pina la meciul de la Pitesti toate cele trei partide din campionat. Si toate trei cu Verdes titular exact pe postul pe care la Pitesti a fost preferat Vladoiu. Fiind si mult mai tinar, Bobby Verdes nu si-a permis sa judece indicatiile lui Sandoi, a intrat pe teren, a bagat in viteza a patra si a marcat goluri pretioase.

Respectind cu sfintenie sarcinile trasate de antrenorul sau care, pe deasupra, a fost un mare fotbalist si component de baza al echipei nationale pina la acel accident nefericit din ’93, Verdes a intrat rapid chiar in planurile de viitor ale lui Anghel Iordanescu! Ca o ironie, Iordanescu este antrenorul care in ’94 l-a expediat acasa pe Vladoiu chiar din cantonamentul echipei nationale aflate atunci in Statele Unite, la turneul final al Campionatului Mondial. Asa si-a permis Generalul sa judece un conflict intervenit intre fotbalistul Vladoiu si antrenorul sau secund „Titi“ Dumitriu…

Elegant, Emil Sandoi s-a facut ca nu sesizeaza ironia din vorbele lui Vladoiu. Antrenorul Craiovei a evitat astfel sa „incarce“ atmosfera din interiorul lotului, desi, daca ar fi avut caracterul lui Florin Halagian, putea declansa imediat unul dintre acele scandaluri stupide cu care Jean Vladoiu este destul de obisnuit. Si, sa fiti convinsi ca dupa ultimele rezultate inregistrate de echipa, Sandoi ar fi avut lejer cistig de cauza.

Alegind sa taca, asa cum ar fi facut-o orice om inteligent, Emil Sandoi i-a servit astfel o lectie lui Jean Vladoiu pe care nadajduim ca jucatorul si-a insusit-o. De altfel, chiar duminica seara, la „Procesul etapei“, am sesizat o schimbare radicala in atitudinea lui Vladoiu, acesta vorbind in termeni laudativi, fara nici o urma de ironie, despre Emil Sandoi. Un antrenor valoros si civilizat, dar care, in functie de interesele echipei, poate izola orice jucator din lot, fie pe teren, fie pe banca de rezerve…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS