21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova fierbe, vine Steaua in oras!

Craiova fierbe, vine Steaua in oras!

• Costel Mitrita, directorul executiv al Universitatii, omul-cheie din conducerea clubului: „Batem cu 2-0!“ • Pavel Badea, capitanul alb-albastrilor: „Suporterii vor vedea fotbal de clasa, iar noi vom face tot posibilul sa cistigam!“ • Cosmin Olaroiu, antrenorul principal al oaspetilor: „Suporterii din Banie sint fantastici, ei creeaza o presiune foarte mare“ • Gabi Boldici, portarul „Craiovei Maxima“ si actualul secund al Stelei: „Vladoiu este un profesionist desavirsit, ii urez bafta in Banie, dar dupa meciul cu noi!“

Universitatea – Steaua

• Stadion „Ion Oblemenco“, duminica, ora 16.00 (ProTV).

• Formatii probabile:

Universitatea: Agachi (Urai) – Vochin, Papura, Rada – R. Miclea, O. Stinga, P. Badea, S. Ciocoi – Sava, Verdes (Vladoiu), Lutu. Antrenor: D. Marcu.

Steaua: M. Tudor – Miu, Radoi (Mutica), Mieila – Fl. Dumitru (Ogararu), Trica (Aliuta), Lita, Bostina, Neaga, P. Stoica – Oprita. Antrenor: C. Olaroiu.

• Vor arbitra: Ionica Serea (Focsani) – Marius Beudean si Florin Hincu. Rezerva: Constantin Draganescu (toti din Brasov).

• Observatori: Al. Boc si P. Abrudan.

Bania este in pragul exploziei, debutul fulminant de sezon al Universitatii facindu-i pe patimasii suporteri olteni sa nu ia in calcul decit varianta victoriei in traditionalul derbi cu Steaua. Partida este dificila pentru alb-albastri, mai ales ca adversarii au ratat startul, iar un eventual esec ar tulbura si mai mult apele in Ghencea.

Intr-un fel, trupa actuala a Universitatii seamana cu Nationalul construit de antrenorul Cosmin Olaroiu sezonul trecut, adica genul de echipe care joaca fotbal „din placere“, cum ar zice Ilie Balaci. In Banie, cum spuneam, au si inceput calculele: batem duminica pe Steaua, luam punct(e) de la FC Arges, apoi vom cistiga acasa cu Rapid. Ar fi frumos, sa recunoastem…

In ultimele partide disputate de Steaua in Banie, militarii au fost invinsi, asa cum au recunoscut, si de… public. Un public care va popula pina la refuz stadionul duminica si care a promis ca va crea o atmosfera incandescenta, apasatoare nu doar pentru Steaua, ci pentru orice alt adversar de calibru.

Scurta statistica

Universitatea si Steaua s-au intilnit prima oara in 1964, oltenii promovind atunci in primul esalon. Intr-o partida disputata pe stadionul „Tineretului“ din Banie, pe 30 august 1964, Steaua a invins Universitatea cu categoricul scor de 4-0. De-a lungul anilor, Steaua a invins-o pe Universitatea, la Bucuresti, cu 4-0 (in 1967), 6-2 (1973), 4-0 (1979) si 5-1 (1988), acest ultim joc disputindu-se insa la Craiova. Ultima victorie a echipei Steaua la Craiova s-a inregistrat pe 19 septembrie 1999, cind bucurestenii au invins cu 2-1. In ultima confruntare dintre cele doua grupari disputata in Banie, acest lucru se intimpla pe 16 martie 2002, Universitatea a cistigat, in fata unui stadion arhiplin, cu scorul de 2-0. Ce va fi miine?

Publicul craiovean ii sperie pe stelisti

Fara discutie, stelistilor le este teama de marele meci de duminica, dar n-au nici ei prea multe variante. Destul de abatut din cauza ultimelor rezultate, tehnicianul gruparii militare, Olaroiu, a marturisit: „Sint increzator ca baietii mei se vor mobiliza suficient, chiar daca suporterii din Banie sint fantastici si creeaza o presiune foarte mare. De fapt, lor vreau sa le multumesc inca o data pentru comportarea pe care au avut-o in ultimul meci din sezonul trecut, atunci cind eram la National, desi stiu ca acum imi vor fi impotriva“.

La rindul sau, secundul Gabi Boldici, vorbeste despre publicul pe care il cunoaste foarte bine: „Steaua are un meci dificil pe «Ion Oblemenco». Personal, imi este teama de presiunea publicului cu care jucatorii stelisti s-au descurcat cam greu la ultimele partide sustinute in Banie. Pronostic? Nu dau, dar vreau sa cistige cel mai bun. Altfel, ii urez bafta lui Jean Vladoiu in Banie, dar dupa meciul cu Steaua! As vrea sa consemnati parerea mea despre Jean: «Profesionist adevarat si un baiat extraordinar. O sa va convingeti»“.

Jucatorii sint mai ponderati

Dincolo de optimismul poate usor exagerat al suporterilor, jucatorii nostri au ramas cu picioarele pe pamint. Stiu ca sint favoriti, dar, in acelasi timp, sint constienti ca stelistii sint practic obligati sa nu piarda. De exemplu, Ovidiu Stinga a sintetizat astfel situatia: „Steaua e… Steaua, indiferent de locul din clasament, si poate sa bata oricind pe oricine din Romania!“ La rindul sau, liderul oltenilor din Ghencea, Mirel Radoi, ne-a avertizat: „Mergem in Banie pentru a invinge!“

Evident, in meciul de miine vor fi aruncate in lupta orgolii si ambitii nemasurate, dar si bani multi, zvonuri, neconfirmate insa de oficiali, sugerind ca ambele echipe vor evolua pe prime speciale.

Considerat unul dintre cei mai in forma jucatori ai acestui debut de sezon, capitanul alb-albastrilor, Pavel Badea, a opinat: „Meciul este foarte important pentru noi. Trebuie sa cistigam pentru a confirma startul bun, dar si pentru a-i multumi pe admirabilii nostri suporteri. De altfel, noi mergem in toate meciurile la victorie, indiferent ca jucam pe teren propriu sau in deplasare. Pe de alta parte, fotbalul e fotbal, iar duminica, orice s-ar spune, se intilnesc doua echipe care au loturi de valori apropiate. Oricum, cei mai cistigati vor fi suporterii care vor veni pe stadionul «Ion Oblemenco», deoarece ei vor avea parte de un fotbal de clasa“. Auzind ca baietii sint hotariti sa cistige cu orice pret, directorul executiv al Universitatii, Costel Mitrita, omul care a avut un rol determinant in reusitele din primele doua etape, a spus doar atit: „2-0 pentru Universitatea, vorbim mai multe dupa acest meci!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS