22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSport32 de echipe se lupta pentru trofeul Ligii Campionilor

32 de echipe se lupta pentru trofeul Ligii Campionilor

Contra (AC Milan), Chivu, Lobont (ambii la Ajax Amsterdam), Alin Stoica (FC Bruges), Cernat si Ghioane (ambii la Dinamo Kiev) vor reprezenta fotbalul romanesc in aceasta competitie

„Grimaldi Forum“ din Monte Carlo a gazduit joi tragerea la sorti a grupelor din prima faza a Ligii Campionilor. Cele 32 de echipe care s-au calificat in aceasta faza a celei mai importante competitii fotbalistice europene intercluburi vor debuta pe 17 si 18 septembrie.

Dupa desfasurarea primei faze a grupelor, echipele care se vor situa pe primele doua locuri in fiecare grupa vor continua competitia. Formatiile care se vor clasa pe pozitia a treia vor juca in turul al treilea al Cupei UEFA, in timp ce echipele de pe ultimul loc vor fi eliminate din competitiile europene.

La sfirsitul celei de-a doua faze a grupelor, echipele de pe primele doua locuri vor juca in sferturile de finala, in timp ce formatiile de pe ultimele doua pozitii vor fi eliminate. Sferturile de finala si semifinalele se vor juca in duble manse eliminatorii, iar finala actualei editii a Ligii Campionilor se va disputa pe 28 mai 2003, pe stadionul „Old Trafford“ din Manchester.

In prima faza a grupelor Ligii Campionilor vor evolua si sase jucatori romani: Cosmin Contra (AC Milan), Cristian Chivu, Bogdan Lobont (ambii la Ajax Amsterdam), Alin Stoica (FC Bruges), Florin Cernat si Tiberiu Ghioane (ambii la Dinamo Kiev).

Echipele celor sase fotbalisti romani au insa obiective diferite in aceasta competitie, AC Milan vizind trofeul suprem, Ajax Amsterdam tintind o calificare in sferturile de finala, in timp ce FC Bruges si Dinamo Kiev isi doresc un parcurs cit mai lung, care sa le mareasca bugetele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS