11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLignitul Tirgu Jiu si-a prezentat lotul

Lignitul Tirgu Jiu si-a prezentat lotul

Clubul de handbal Lignitul Tirgu Jiu si-a prezentat recent lotul care va activa in viitorul sezon al Ligii Nationale de handbal masculin. Evenimentul a fost prilejuit de meciurile pe care echipa antrenata in acest sezon de profesorul Constantin Niculescu le-a sustinut in cadrul turneului international dotat cu trofeul Cupa Minerul.

Echipa are in componenta 17 handbalisti, singurii care absenteaza din lotul care a evoluat in sezonul trecut fiind Dorin Muraru si Dragos Burcea (ambii plecati la echipe din Franta). Noutatile fata de sezonul trecut le constituie jucatorii Mircea Cretu, Adrian Clenciu, Ionut Mazilu si Grigore Albici. Ceilalti handbalisti din lot sint aceiasi care au jucat si in sezonul precedent la Lignitul Pinoasa (titulatura schimbata in aceasta vara in Lignitul Tirgu Jiu), ajutind echipa sa se claseze la final de campionat pe locul sase: Cornel Bichir, Liviu Andries, Ciprian Alesu, Liviu Ghira, Mihai Cercel, Doru Sut, Iulian Sandru, Radu Costel, Adrian Eremia, Cristian Gherman, Ion Butulescu, Dan Ilies si Valentin Popescu (ultimii doi fiind si componenti ai lotului national de tineret).

Presedintele clubului Lignitul Tirgu Jiu este Grigore Popescu, iar cei doi vicepresedinti sint Cornel Popescu si Viorel Temelescu. Echipa va fi antrenata in acest sezon de profesorul Constantin Niculescu, care va fi ajutat de capitanul echipei gorjene, Liviu Andries. Mircea Pasek este director executiv al clubului, iar cei doi delegati vor fi Alexandru Asan si Florin Gusatu. In aceasta formula, echipa gorjeana isi incepe cel de-al doilea sezon dupa revenirea in Liga Nationala, obiectivul raminind acelasi – „prinderea“ unei Cupe Europene.

Lignitul si-a gasit portar

Grigore Albici, fost portar al echipei Fibrex Savinesti in sezonul trecut, va evolua din aceasta toamna la Lignitul Tirgu Jiu. Cel de-al doilea post de portar la Lignitul devenise vacant prin plecarea lui Dorin Muraru la o echipa din Franta. Craioveanul Albici nu este insa la prima colaborare cu echipa gorjeana, el evoluind pentru Lignitul si in urma cu cinci ani, cind echipa a mai activat in Liga Nationala. Grigore Albici s-a pregatit deja citeva zile cu Lignitul Tirgu Jiu, iar simbata si duminica a aparat pentru echipa gorjeana la meciurile din cadrul Cupei Minerul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS