Acasă Local Stiri diverse

Stiri diverse

Politist timisorean implicat intr-un accident in Olt

Filip Stolojescu, de 36 de ani, plutonier major in cadrul Serviciului Politiei Rutiere Timis, a fost implicat marti, in jurul orei 14.45, intr-un accident rutier pe DN 65 – E 574, linga Scornicesti, in urma caruia a fost la un pas de a-si pierde viata. In timp ce acesta conducea autoturismul de serviciu marca Volkswagen Vento, cu numarul de inmatriculare TM-21-POL, nu a pastrat o distanta corespunzatoare in mers fata de autocamioneta OT-01-EFP, proprietate a SC PULSOR SA Scornicesti si condusa regulamentar de Florin Anghel, de 34 de ani, si a intrat in coliziune cu aceasta. Din fericire, accidentul s-a soldat doar cu ranirea usoara a subofiterului, care a fost diagnosticat de medicii Spitalului Slatina cu fisura de antebrat sting.

(M.M.)

Furt de telefoane mobile in valoare de zeci de milioane

Persoane necunoscute au reusit sa dea zilele trecute o lovitura firmei SC TRIMEN SRL din Slatina, care se ocupa cu vinzarea de telefoane mobile. Valoarea aparatelor telefonice si a accesoriilor disparute a fost evaluata la aproape 40 de milioane de lei. Politistii i-au identificat pe autorii spargerii. Acestia sint Emilian Barbulica, de 36 de ani, si Costel Patrichie, de 34 de ani, ambii din municipiul Slatina. Ei sint cercetati in stare de retinere si urmeaza sa fie prezentati Parchetului de pe linga Judecatoria Slatina, cu propunerea de arestare preventiva. Prejudiciul a fost recuperat in proportie de 80%.

(M.M.)

Si-a injunghiat sotia in git

Ion Sandu, de 34 de ani, din comuna Cungrea – Olt, risca sa stea ani grei dupa gratii, dupa ce si-a injunghiat sotia de patru ori. In noaptea de 12 spre 13 august, in urma unor discutii avute in contradictoriu cu sotia lui, Alexandra, de 26 de ani, Ion s-a repezit la ea cu un cutit si i-a aplicat mai multe lovituri in zona gitului. Victima a fost internata la putin timp la Spitalul Judetean din Slatina, cu diagnosticul plagi multiple injunghiate in regiunea cervicala, in umarul si in bratul drept. In prezent, aceasta se afla in stare grava la spital. Ion Sandu este in arestul Politiei Slatina, urmind sa fie prezentat Judecatoriei si acuzat conform prevederilor Legii nr. 61/1991.

(M.M.)

Societate slatineana amendata

O echipa compusa din reprezentanti ai Politiei Economice Slatina si ai Inspectoratului de Protectie a Mediului Olt a efectuat zilele trecute un control la o societate specializata in colectarea materialelor neferoase si a deseurilor industriale. Societatea in cauza – SC ELA STAR SRL Bucuresti – cu punct de lucru in Slatina, nu tinea evidenta, conform legii, a deseurilor industriale recirculabile. In plus, societatea se si reprofilase intre timp, fara a indeplini criteriile impuse de lege, si achizitiona, de la orice persoana care ii calca pragul, deseuri neferoase. Dupa ce le-a fost confiscata intreaga cantitate de deseuri care a fost gasita in momentul controlului (140 de kilograme de deseuri din cupru si 135 de kilograme de deseuri din aluminiu, in valoare totala de circa 20 de milioane de lei), reprezentantii firmei s-au ales si cu o amenda de 32 de milioane de lei.

(M.M.)

Minori „infestati“ cu microbul… vitezei

Doi minori din Slatina sint cercetati de politisti pentru furtul si conducerea fara permis a unui autoturism. Ioan Daniel Belul si Robert Pana, ambii de 16 ani, din localitate, au fost prinsi in flagrant in noaptea de 12 spre 13 august de o patrula formata din doi agenti de paza din cadrul Politiei Slatina, la putin timp dupa ce furasera autoturismul Dacia cu numarul de inmatriculare OT-11-TXG, proprietatea lui Gheorghita Tagalie. In momentul opririi masinii, la volan se afla Ioan Daniel Belul, care condusese autoturismul, desi nu avea permis de conducere. Prietenul sau, Robert Pana, a infirmat inca o data, prin fuga de la locul faptei, proverbul potrivit caruia „prietenul la nevoie se cunoaste“. Acesta a fost insa retinut de politisti citeva ore mai tirziu. Tot in aceeasi noapte, politistii slatineni au fost sesizati ca autori necunoscuti au furat autoturismul Dacia 1300, cu numarul de inmatriculare OT-55-TRA, proprietatea lui Florin Lucian Ioana, din localitate. In urma cercetarilor intreprinse a fost identificat autorul furtului in persoana lui Alin Alexandru Stefan, de 17 ani. Acesta condusese masina si, dupa ce se plictisise de ea, a abandonat-o pe raza comunei Urzica – Olt. Celui in cauza i-a fost intocmit dosar penal.

(M.M.)

Exit mobile version