Acasă Sport Stiri diverse

Stiri diverse

SUPERCUPA DOLJULUI SE JOACA ASTAZI / Stadionul „Combinat“ din Craiova va gazdui astazi, de la ora 18.00, Supercupa Doljului la fotbal. Fata in fata se vor afla echipele Chimia Craiova, cistigatoarea campionatului Diviziei D, si Viitorul Cosoveni, detinatoarea Cupei Romaniei, faza judeteana.

(M.S.)

NASTASE SI MIHALCEA S-AU TRANSFERAT LA PALERMO / Jucatorii romani ai echipei Genoa, Valentin Nastase si Adrian Mihalcea, au fost transferati la formatia US Palermo. Presedintele genovez, Luigi Dalla Costa, s-a inteles cu omologul sau de la Palermo, Maurizio Zamparini, pentru cedarea la gruparea siciliana a lui Nastase, Mihalcea si a italianului Massimo Mutarelli. In schimbul celor trei, Genoa ii va primi pe portarul Pierluigi Brivio, pe mijlocasul Mauro Bressan si pe croatii Mario Cvitanovici si Tomislav Rukavina. Initial, transferul romanilor la Palermo a fost discutat saptamina trecuta de cei doi presedinti de cluburi, care stabilisera toate detaliile transferului, dar acesta nu s-a concretizat din cauza neintelegerilor salariale dintre Genoa si jucatorii Brivio, Bressan si Cvitanovici.

(D.B.)

MIRIUTA – CONVOCAT LA NATIONALA UNGARIEI / Mijlocasul roman al echipei Energie Cottbus, Vasile Miriuta, a fost convocat la echipa nationala a Ungariei pentru partida amicala cu reprezentativa Spaniei, programata pe 21 august la Budapesta. Vasile Miriuta, care are dubla cetatenie, romana si maghiara, a debutat pe 15 noiembrie 2001 in nationala Ungariei, la Skopje, in partida amicala cu reprezentativa Macedoniei. Pina in prezent a acumulat patru selectii in nationala maghiara. Miriuta nu a mai raspuns, in primavara acestui an, convocarilor la echipa Ungariei, deoarece echipa sa de club a fost implicata in lupta pentru evitarea retrogradarii din Bundesliga. Selectionerul Imre Gellei i-a mai convocat de la echipa germana Energie Cottbus, pentru intilnirea amicala cu Spania, pe Zsolt Loew si Vilmos Seboek.

(M.F.)

ACCIDENTAREA LUI PANCU NU ESTE GRAVA / Atacantul roman al echipei Besiktas, Daniel Pancu, care s-a accidentat in partida cu Bursaspor la muschii piciorului sting, va putea evolua simbata, in meciul cu formatia Kocaelispor, din etapa a doua a campionatului Turciei. Medicul gruparii din Istanbul, Ayhan Optur, a spus ca Pancu a fost supus luni unui examen radiologic. „Ne-am gindit ca ar putea avea o ruptura musculara, dar aceasta temere nu s-a adeverit. Nu exista nici o ruptura, numai o intindere cauzata de efort“, a spus Optur, care a mentionat ca jucatorul roman va fi menajat in urmatoarele doua zile.

(M.F.)

JARDEL NU A FOST INTERNAT LA PSIHIATRIE / Serviciul medical al clubului Sporting Lisabona a dat publicitatii un comunicat referitor la atacantul Mario Jardel, in care se dezminte faptul ca acesta ar fi internat intr-o clinica de psihiatrie. Responsabilii serviciului medical sustin ca jucatorul nu este internat si nici nu este supus unui tratament terapeutic care l-ar putea impiedica sa fie prezent la reuniunile echipei antrenate de Bölöni. Dupa citeva ore de la difuzarea acestui comunicat, jucatorul brazilian s-a intilnit cu medicul principal al echipei Sporting, Jose Gomes Pereira, pentru a discuta despre problemele sale de sanatate, oficialul lusitan confirmindu-i jucatorului ca dispune de tot sprijinul Consiliului de Administratie al clubului portughez. Atacantul brazilian nu s-a prezentat luni la sediul clubului Sporting, dupa ce medicii gruparii i-au cerut sa se supuna unor teste medicale. Presa portugheza a anuntat ca acesta efectueaza o cura de somn de 18-20 de ore pe zi, intr-o clinica privata din imprejurimile Lisabonei, lucru care ar explica absenta sa. Jardel a trimis saptamina trecuta responsabililor clubului un certificat medical prin care isi justifica lipsa de la antrenamente pe o perioada de 15 zile. Atacantul brazilian a fost internat ca urmare a problemelor psihice intimpinate dupa divortulul de sotia sa, Karen, care a ramas in Brazilia, impreuna cu cei doi copii ai lor.

(M.F.)

ROY KEANE A FOST ALCOOLIC / Capitanul formatiei Manchester United, irlandezul Roy Keane, a recunoscut ca alcoolul este cea mai mare problema a sa. Keane, care si-a lansat duminica autobiografia, a afirmat ca este constient de faptul ca trebuie sa puna capat acestui viciu pentru a-si putea continua cariera. Jucatorul irlandez a negat insa ca ar fi fost internat intr-o clinica de specialitate pentru a rezolva aceasta problema, sau ca ar consuma in continuare cantitati foarte mari de alcool. „Cind privesc inapoi si vad scandalurile in care am fost implicat de-a lungul timpul, ma rusinez. Incerc sa controlez acest viciu asa cum pot mai bine“, a adaugat Keane. Fotbalistul irlandez rezerva un capitol intreg din autobiografia sa problemelor legate de alcool, precizind ca multi alti fotbalisti din campionatul Angliei, precum Gascoigne, Merson sau Adams, au acest viciu. Referitor la altercatia pe care a avut-o cu atacantul Alan Shearer, in septembrie 2001, in timpul meciului Newcastle – Manchester, Keane a spus ca, dupa acel incident, a dorit sa se retraga din fotbal. „Dupa acea altercatie, am decis ca trebuie sa ma retrag. Imi tradasem familia, antrenorul si echipa… In dimineata urmatoare, i-am spus antrenorului Ferguson ca vreau sa ma retrag“, a precizat Keane, care a adaugat ca, dupa citeva zile, s-a razgindit, deoarece nu ar fi putut parasi echipa.

(M.F.)

VOLLER SI-A AVERTIZAT JUCATORII / Antrenorul reprezentativei de fotbal a Germaniei, Rudi Völler, si-a avertizat jucatorii sa ia in serios meciurile contind pentru preliminariile Campionatului European din 2004, care se va desfasura in Portugalia, deoarece titlul de vicecampioni mondiali nu le asigura participarea la competitia europeana. „Se insala cei care cred ca dupa ce am devenit vicecampioni mondiali, calificarea la Campionatul European va fi o simpla formalitate. Daca jucatorii vor aborda superficial aceste partide, voi fi nevoit sa iau masuri“, a spus Völler. Selectionerul a afirmat ca echipa sa trebuie sa joace in mod constant la cel mai inalt nivel pentru a demonstra ca este o formatie valoroasa. „Vom continua procesul de intinerire a lotului“, a adaugat Völler, care a invitat sapte jucatori din echipa nationala de tineret la pregatirile pentru Cupa Mondiala din 2002, printre care s-au numarat Bierofka (Bayer Leverkusen) si Rahn (SV Hamburg). Reprezentativa Germaniei va sustine pe 21 august, la Sofia, un meci amical cu selectionata Bulgariei. Völler va anunta miine lotul de jucatori pentru aceasta partida. Selectionerul nu va putea conta pe Bierhoff, Bode si Linke, care si-au anuntat retragerea din echipa nationala dupa CM din Coreea de Sud si Japonia.

(M.F.)

Exit mobile version