9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIncaierare in familie

Incaierare in familie

Nici nu incepu campionatul si conducatorii de la Universitatea se grabira sa ne ofere circ, luindu-se la harta intre ei. Privim distrati la acest spectacol, gindindu-ne insa cu mila la unii dintre „beligerantii“ care cu o saptamina si ceva in urma ne acuzasera ca nu ii lasam sa reconstruiasca echipa.

Interpretasera astfel dupa ce scrisesem, intr-adevar, ca „stranierii“ adusi in Banie nu au nici o treaba cu fotbalul de performanta, ba prognozasem chiar ca vor iesi scintei in interiorul clubului dupa ce Sandoi va fi fortat sa accepte compromisuri in privinta unor asa-zisi jucatori. Iata ca nu au trecut zece zile si, mai repede decit ne-am fi asteptat, a izbucnit (din nou) razboiul pe Unirii 86. Capetele de acuzare? Exact cele despre care noi am scris, sperind la acea data ca problemele sa fie rezolvate cinstit si in liniste, inainte ca situatia sa degenereze.

Probabil ca se vor supara sefii de la Universitatea, dar balamucul actual s-a iscat tocmai pentru ca majoritatea celor implicati nu au crescut in interiorul fenomenului, ci doar au chibitat, ca multi dintre noi de altfel. De aici si pina la a avea pretentia ca au devenit specialisti a fost cale scurta, strabatuta urgent, din pacate.

Partea proasta este ca simbata incepe campionatul si proaspatul patron de club, Dinel Staicu, se vede pus intr-o situatie delicata. Tocmai cind avea nevoie de liniste pentru ca antrenorii sa-i mai cirpeasca in graba cite ceva la o echipa care inca nu leaga mare lucru, Staicu trebuie musai sa-si impace subalternii intre ei! Oricum, era de asteptat ca se va ajunge aici pentru ca „proprietarul suta la suta al clubului“ nu a speculat un mare avantaj: traieste in orasul „Craiovei Maxima“, iar oamenii care au format acea mare echipa exista. Din nefericire, ei au fost ignorati, iar Staicu, cel care in ’97 a recunoscut ca habar nu are de fotbal, daca va privi in urma si se va consulta cu profesionisti adevarati, va intelege ca toate necazurile la echipele din Romania au fost provocate in primul rind de novici. Nu neaparat cu rea intentie, ci pentru ca fotbalul vazut din tribuna este perceput ca un lucru mult prea simplu pentru ceea ce se intimpla de fapt in iarba.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS