17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSa mergem cu Sandoi!

Sa mergem cu Sandoi!

Desi nici noi nu am zis ca Emil Sandoi era solutia cea mai nimerita pentru Universitatea, nu intelegem totusi de ce prezenta sa in fruntea conducerii tehnice a echipei deranjeaza asa de tare.

E limpede ca Sandoi nu a jucat tocmai corect in zilele cind oltenii se chinuiau sa preia Universitatea de la Gigi Netoiu, lucrindu-se temeinic unii pe altii, dar, in cele din urma, el a fost alesul „proprietarului suta la suta al clubului“, Dinel Staicu. Din acel moment, fie ca ne convenea sau nu, trebuia

sa-l sprijinim pe Sandoi pentru ca misiunea sa era, daca nu imposibila, extrem de dificila.

Din pacate, antrenorul Universitatii se vede acum, doar cu zece zile inainte de debutul sezonului oficial, supus unor atacuri incrucisate. Dusmanii nu ii sint departe si trebuie sa-i caute chiar in anturajul sau actual. Un anturaj pe care chiar Sandoi l-a sprijinit cu devotament, tradind o alta cauza.

Sa ne intelegem, si noi am sustinut ideea ca Universitatea, aflata intr-un dificil proces de reconstructie, sa fie condusa de un director tehnic cu experienta, secondat de (prea) ambitiosul Sandoi. Dar, cum aceasta varianta nu a fost pusa in practica la momentul oportun, acum era deja prea tirziu sa se mai faca respectivul pas. O data, pentru ca ar fi dat peste cap tot ceea ce Sandoi a mai incropit cit de cit, apoi doar naivii mai cred ca un tehnician experimentat, cu principii clare, si-ar asuma responsabilitati imense cu doar citeva zile inainte de inceperea campionatului.

Parca incercind sa mai repare ceva din imaginea sifonata a lui Sandoi, conducatorii Universitatii au decis ieri sa-l numeasca pe Emil chiar in functia cu care il speriau adesea, cea de director tehnic. La o prima vedere, aceasta inaintare in grad pare benefica pentru moralul zdruncinat al lui Sandoi, desi multi spun ca decizia urmareste de fapt cu totul altceva.

Haideti totusi sa renuntam la smecherii si sa-l lasam pe Sandoi sa pregateasca in liniste turul. In fond, nimeni nu poate garanta ca actualul antrenor (sau director tehnic, nu eticheta conteaza!) va rata „plecarea“ sau ca startul va fi mai bun cu o alta conducere tehnica. Apoi, daca tot s-a implicat cu atita frenezie in jocurile de culise din aceasta vara, Sandoi „merita“ lasat deocamdata in pace, macar pentru a-l vedea de ce este in stare.

Oricum, sa-l acuzi pe Emil Sandoi ca nu „are ochi“ si ca nu stie sa deosebeasca un fotbalist de o „trompeta“ cu crampoane, este o mare timpenie.

P.S. Citiram ieri pe undeva ca Dinel Staicu nu prea este de acord cu propunerea consilierului local Mihai Neagoe ca primaria sa aloce bani exclusiv pentru Centrul de copii si juniori al Craiovei. Staicu argumenteaza ca in acest moment de criza prioritara este echipa mare. Greseste de mai multe ori: o data ca pe banii nostri prioritari sint copiii nostri, apoi, la potenta pe care o are, sintem siguri ca Dinel Staicu nu sta in banii primariei si, in sfirsit, in tarile cu fotbal avansat, in momentele de criza, prioritare au fost tocmai centrele de copii si juniori!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS