6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGilortul nu va vinde locul din Divizia B

Gilortul nu va vinde locul din Divizia B

Gilortul Tirgu Carbunesti nu a fost ocolita de greutati si ghinioane inca din campionatul trecut, cind a reusit sa promoveze in Divizia B. Numarul acestora a sporit dupa promovare, dar echipa nu s-a desfiintat si nici nu a vindut locul. Primarul din Carbunesti, Cristian Toader Pasti, este principalul sustinator al mentinerii echipei in Divizia B: „Am avut si avem multe greutati, dar nu se pune problema sa vindem locul. Sintem o echipa cu probleme, cum sint multe in tara, dar vom merge mai departe si vom juca in Divizia B.“

Problema omologarii terenului a fost rezolvata cu sprijinul unor firme locale. Gilortul beneficiaza acum de vestiare moderne (cu bazin de recuperare si sauna) care au luat locul vechii baraci. Vechea tribuna a fost inlocuita cu alta noua, iar alte patru module de tribune sint in constructie. Consiliul local a aprobat recent realizarea altor modernizari la vestiare, dar si cumpararea in leasing a unui autocar modern, pentru care se vor plati lunar 20 de milioane de lei.

Echipa din Carbunesti este sustinuta financiar de consiliul local (care detine 30 % din actiuni) si de sponsorul Mondo Agro Chim (care detine 70 %). Nicolae Mischie a fost desemnat presedinte de onoare la Gilortul, acesta promitind sprijin din partea consiliului judetean, institutie pe care o conduce. Nu ar fi exclus ca si Compania Nationala a Lignitului Oltenia sa se implice financiar. Deocamdata, de echipa se ocupa tehnicienii Nicolae Negrila si Mihai Marian, insa exista si alte solutii in cazul plecarii antrenorului principal.

In urma incidentelor petrecute la meciul cu Electrica Timisoara, din returul sezonului trecut, FRF a sanctionat Gilortul cu suspendarea terenului pe sase etape. FRF a comunicat clubului gorjean ca au trecut doar doua etape de suspendare, astfel ca primele patru partide programate pe teren propriu trebuie sa se dispute intr-o localitate situata la cel putin 60 de kilometri de Carbunesti. Suspendati vor fi si cei cinci jucatori implicati in incidentele din meciul respectiv, acestia avind de ispasit cinci etape din cele opt dictate. Este vorba despre Bujor, Belu, Aninis, Lapadat si Munteanu, care sint considerati cei mai buni jucatori ai echipei. Desi nu

s-au finalizat discutiile, gruparea din Tirgu Jiu este convinsa ca golgeterul Gilortului, Ionut Lapadat, va evolua in sezonul viitor la Pandurii.

Intr-un meci amical disputat ieri la Baia de Fier, echipa Pandurii a invins Gilortul cu 2-0, prin golurile marcate de R. Radoi si I. Stefan. Astazi, Pandurii vor juca la Matasari, cu echipa locala Minerul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS