10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Stiri diverse

Criza de calciu gluconic

Serviciul de Ambulanta din Gorj se confrunta de peste o luna cu o criza de fiole de calciu gluconic. Aceeasi situatie se inregistreaza si in spitale, motivul fiind lipsa de pe piata a acestui produs. „Este vorba despre o criza la fabrica. Ne lovim de aceasta problema doar in cazul in care sintem solicitati pentru crize de spasmofilie. Avem destule solicitari de acest gen, desi pacientii ar trebui sa se adreseze medicului de familie, care poate prescrie produse echivalente, care se administreaza intramuscular. Oamenii nu-si dau seama insa ca este doar o criza de spasmofilie, se sperie si suna la ambulanta“, a spus medicul Ana Duma, sefa Serviciului de Ambulanta Gorj.

(C.C.)

Angajatii Spitalului Judetean Slatina vor primi bonuri de masa

Angajatii Spitalului Judetean Slatina au primit luni, 5 august, o veste imbucuratoare – incepind cu luna septembrie vor primi bonuri de masa. Tot luni au fost semnate, la sediul spitalului, documentele in baza carora se va derula acest contract. Firma care a cistigat licitatia organizata in acest sens este TS Ticket Service Bucharest. Potrivit celor declarate de directorul adjunct al Spitalului Judetean Slatina, dr. Sorin Lesnic, valoarea individuala a unui bon valoric este de 45.000 de lei, valoarea totala ridicindu-se la 900.000 de lei pe luna. De aceasta facilitate vor beneficia, cel putin in prima luna de aplicare a contractului, circa 1.300 de angajati din cadrul spitalului.

(M.M.)

Griul ramine in gospodarii

Din cauza pretului prea mic oferit agricultorilor, depozitele din Gorj nu au reusit sa achizitioneze decit 715 tone de griu. Acesta se afla in principal in depozitele COMCEREAL si CEREALCOM, care nu au reusit sa cumpere fata de aceeasi perioada a anului trecut nici jumatate din cantitatea de griu. „Pretul oferit particularilor este de 3.000 de lei pe un kilogram, ceea ce este cam putin. Oamenii prefera sa pastreze griul in gospodarii. Anul trecut, in aceasta perioada, se strinsesera in depozite cam 5-6.000 de tone de griu. Este adevarat ca si productia din acest an a fost de doar 15.000 de tone“, a afirmat Constantin Negrea, director in cadrul Directiei pentru Agricultura si Industrie Alimentara Gorj.

(E.M.)

Birou de drumuri nationale

Numarul tot mai mare de accidente rutiere petrecute pe drumurile nationale care strabat judetul Olt i-a determinat pe politistii din localitate sa ia decizia infiintarii, in maximum doua saptamini, a Biroului de drumuri nationale. Conform declaratiilor sefului Serviciului Politiei Rutiere Olt, lt.col. Ovidiu Cepareanu, acest nou compartiment va fi creat in cadrul Serviciului Politiei Rutiere (SPR) si va avea ca obiectiv, intr-o prima etapa, supravegherea nonstop a DN 6 – E 60 si DN 65 – E 574. Pe aceste tronsoane de drum, cadre specializate vor efectua zilnic actiuni de patrulare in trei schimburi 24 de ore din 24. Cei insarcinati cu o asemenea misiune vor solutiona toata gama de activitati ce privesc problemele de circulatie. In aceasta saptamina, politistii din cadrul SPR Olt vor organiza, in colaborare cu Autoritatea Rutiera Romana si Registrul Auto Roman, filtre pe soselele din judet pentru depistarea persoanelor ce desfasoara activitate de taximetrie fara a avea atestat si fara a fi achitat taxele de rigoare.

(M.M.)

Cadavru pe malul Dunarii

Patrula de cercetare a sectorului Politiei de Frontiera Drobeta Turnu Severin a descoperit pe 4 august, la ora 18.30, pe malul Dunarii cadavrul unui barbat. Echipa de medicina legala, care s-a prezentat imediat la fata locului, a constatat ca barbatul are virsta cuprinsa intre 35 si 40 de ani, 1,85 metri inaltime si parul negru. Barbatul era imbracat intr-o bluza de culoare albastra, camasa de culoare inchisa, pantaloni bleumarin inchis si pantofi din piele de culoare inchisa. Cadavrul a fost depus la morga Spitalului Judetean din Drobeta Turnu Severin, unde vor continua cercetarile pentru stabilirea cauzelor decesului. (R.G.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS