13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDiana Stomlega viseaza la performante

Diana Stomlega viseaza la performante

La recentele Campionate Nationale de tenis, Diana Stomlega (Vointa Craiova) a cucerit bronzul la categoria 10-12 ani, o performanta notabila pentru clubul craiovean, dar mai ales pentru viitorul sportivei.

Emilian Rizea, presedintele CS „Vointa“ Craiova, a spus: „Bronzul acesta sper ca la anul sa fie inlocuit cu un alt metal, mai pretios: argint sau, de ce nu?, aur!“ Diana face tenis de cimp din 1999, adica de la sase ani. Ea este nascuta pe 8 martie 1993, in Isalnita. Ceea ce ar fi putut parea multora un moft, avind in vedere faptul ca acest sport este vazut ca fiind unul al elegantei si elitei, Dianei i-a stirnit mai intii curiozitatea si apoi, incet, incet, dorinta de afirmare. Ea i s-a dedicat in scurt timp, urmind cu tenacitate indicatiile antrenorilor care i-au indrumat pasii spre performanta: Mihail Bujor Socoteanu, iar apoi cunoscutul profesor Emil Peter Khirschner. Parintii i-au fost mereu alaturi, acordindu-i tot sprijinul moral si material, sprijin fara de care, oricit de talentat ar fi, un copil nu poate atinge performanta!

La recent incheiatul Campionat National Individual la categoria 10-12 ani, Diana Stomlega a obtinut medalia de bronz. In sferturile de finala a fost invinsa de Elena Bogdan, de la TC Olimp, care a obtinut in finala aurul. Ii adresam Elenei urarile noastre de mai bine, vazind in reusita ei, dincolo de victoria personala, o performanta in tenisul craiovean si o premiera.

Pina la confruntarea cu Elena Bogdan, drumul Dianei a fost destul de dificil, daca ne gindim la cele cinci meciuri in care a intilnit sportive aflate pe locuri fruntase in clasamentul national, la categoria ei, adversare de care a trecut fara sa piarda nici macar un singur set!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS