17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024

Stiri diverse

Celebra actrita Nicole Kidman a revenit la Brasov pentru filmarile la „Cold Mountain“

Celebra actrita Nicole Kid-man a revenit la Brasov pentru filmarile la „Cold Mountain“. Actrita s-a cazat in Poiana Brasov, iar filmarile se vor desfasura in zona Zarnesti si Risnov, pina pe 24 august. Echipa americana va reveni in a doua jumatate a lunii septembrie in Romania pentru o noua serie de filmari care va dura pina aproximativ in jurul datei de 20 decembrie si cind se vor filma peisajele de toamna si de iarna. Nicole Kidman a mai fost in judetul Brasov la inceputul lunii iulie, pentru citeva repetitii la „Cold Mountain“.

Cercetatorii au descoperit cum se raspindeste cancerul

Modul in care cancerul se raspindeste in organism a devenit mai clar datorita studiilor efectuate de cercetatorii britanici, publicate in Nature Cell Biology. Oamenii de stiinta au descoperit ca molecula unei proteine-cheie, numite Src, duce la slabirea structurii tesuturilor din jurul unei tumori, ceea ce permite celulelor de cancer sa se raspindeasca in tot corpul. Aceasta descoperire, facuta la Beatson Institute din Glasgow, ar putea conduce la crearea unor noi medicamente, care sa opreasca actiunea proteinei Src si sa previna raspindirea cancerului. Celulele tesuturilor sanatoase sint unite intre ele prin molecule care actioneaza ca o schelarie. Cind cancerul incepe sa se raspindeasca, „schelaria“ se prabuseste si tesuturile devin slabite si dezorganizate. Src joaca un rol important in acest proces, deoarece este vitala pentru mentinerea flexibilitatii tesuturilor sanatoase si asigurarea spatiului pentru dezvoltarea ulterioara. Se pare insa ca, in caz de cancer, proteina devine prea activa si incepe sa intervina in structura normala a unui tesut. Profesorul Frame si colegii sai au descoperit ca Src trimite instructiuni pentru indepartarea moleculei de E-caderina de la suprafata celulelor, component vital al „schelariei“ care le tine unite. E-caderina colaboreaza cu alte molecule, numite integrine, pentru a forma tesuturi cu o structura mult mai putin rezistenta, care ajuta la raspindirea celulelor de cancer. „Daca am putea izola celulele canceroase numai in tumora de origine, acest lucru ar mari sansele de succes ale chirurgiei si ar reduce riscurile de aparitie a bolii in alte parti ale corpului“, a spus Prof. Frame. Daca este detectat la timp, cancerul poate fi tratat, deoarece cea mai mare parte a celulelor canceroase se afla in tumora, de unde pot fi indepartate chirurgical. Dar, in timp, celulele se indeparteaza de tumora, patrund in sistemul circulator si sangvin, care le transporta in restul corpului. O data cancerul raspindit, sansele ca tratamentul sa reuseasca sint mult mai mici.

Printul Charles i-a ordonat printului William sa renunte la fumat

Suparat ca fiul sau William fumeaza cite zece tigari pe zi, printul Charles i-a ordonat acestuia sa renunte la fumat pina in septembrie, cind incepe anul universitar, a anuntat Sunday Mirror. „Charles a fost atit de furios cind a aflat ca William fumeaza, incit i-a reprosat imediat“, a declarat o sursa apropiata tinarului print, care a implinit 20 de ani in iunie. „Inca se cearta pe tema asta“, a mai spus sursa, sub acoperirea anonimatului. „William a inceput sa fumeze la Eton, cind avea 16 ani. De cind este la universitatea scotiana St. Andrews, departe de ochii publicului, fumeaza mai mult“. Printul Harry, fratele mai mic al lui William, care a recunoscut ca a fumat cannabis, este si el fumator. „Dar asupra lui William se fac mai multe presiuni, pentru ca el este fratele cel mare si trebuie sa dea un exemplu“, a explicat sursa. Inainte de intrarea lui William la universitate, unde studiaza istoria artei, un purtator de cuvint al Palatului a dat asigurari ferme ca printul nu fumeaza si nici nu aproba acest obicei.

Felul in care tinem receptorul telefonului ne dezvaluie personalitatea

Felul in care oamenii tin sau apuca receptorul telefonului este sugestiv pentru a identifica tipul fiecaruia de personalitate, arata doua studii recente, citate ieri, de presa americana. Pe baza unui esantion de o mie de oameni, psihologul britanic Sandy Gaskins a distins cinci tipuri de personalitate. 560 dintre subiecti intrau in categoria „dezinvolti“: tineau telefonul in mina dreapta (daca erau dreptaci), la urechea dreapta, ceea ce denota o atitudine increzatoare si sincera. 172 dintre subiecti au marturisit ca stau in picioare in timp ce vorbesc la telefon: sint oameni directi, care stiu ce vor si vorbesc putin. Alti 148 sprijineau receptorul de umar, sugerind o persoana care vrea sa aiba ambele miini libere, care isi stabileste rapid prioritatile si este tot timpul cu un pas inainte fata de ceilalti. In schimb 64 de persoane tineau receptorul la urechea stinga (daca erau dreptaci), ceea ce indica o lipsa de incredere in fortele proprii. In fine, exista si vorbitori relaxati, care isi tin capul pe spate, sprijinit de un brat indoit. Studiul a fost comandat de a retea de teleshopping, dornica sa afle mai multe despre clientii sai. Un alt studiu a fost dedicat sms-urilor – mesajelor trimise de pe un telefon mobil pe altul. Ele dezvaluie talentul sau vocatia fiecarei persoane. Oamenii creativi, precum artistii, designerii si arhitectii tind sa amestece literele mari cu cele mici, sa foloseasca abrevierile si cuvintele la moda. Le plac mesajele de intimpinare de pe ecranul mobilului. Si-au pierdut, de asemenea, telefonul adesea. Profesorii si functionarii respecta regulile de punctuatie si gramatica. In schimb, personalul militar, avocatii, specialistii in vinzari tind sa foloseasca doar majuscule, sa excluda abrevierile si sa trimita mesaje laconice. In cele din urma, asistentele medicale si asistentii sociali folosesc litere mici, simboluri zimbitoare si fete colorate pentru telefon. Sint, de asemenea, atenti sa isi fixeze telefoanele sa vibreze, nu sa sune in public.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS