Acasă Sport Stiri diverse

Stiri diverse

Turneul de tenis de la Budaors

Hanescu si Moldovan, invinsi in sferturi

Perechea romana Victor Hanescu / Ion Moldovan, cap de serie numarul patru, a ratat calificarea in semifinalele probei de dublu din cadrul challengerului de la Budaors. Hanescu si Moldovan au fost invinsi in sferturile de finala, cu scorul de 6-2, 6-2, de cuplul chilian Hermes Gamoral / Adrian Garcia.

(M.F.)

Turneul de tenis de la Los Angeles

Sebastien Grosjean a fost eliminat

Tenismenul francez Michael Llodra l-a invins in turul secund al turneului de tenis masculin de la Los Angeles, cu scorul de 6-3, 3-6, 7-6 (7/3), pe cel de-al treilea favorit al competitiei, Sebastien Grosjean (Franta). Alte rezultate inregistrate in turul al doilea al turneului de tenis masculin de la Los Angeles, care este dotat cu premii in valoare totala de 400.000 de dolari: Max Mirni (Belarus, nr.8) – Paradorn Srichaphan (Thailanda) 7-6 (7/3), 6-4; Andy Roddick (SUA, nr.4) – Brian Vahaly (SUA) 7-5, 6-4; Xavier Malisse (Belgia, nr.7) – Taylor Dent (SUA) 6-1, 4-6, 6-4.

(D.B.)

Reuniunea atletica de la Salonic

Trei medalii pentru Romania

Sportivul roman Gheorghe Guset s-a clasat pe locul al doilea in proba de aruncare a greutatii din cadrul reuniunii atletice de la Salonic. Guset, care a aruncat 19,88 metri, a fost devansat de slovacul Milan Haborak, cu performanta de 20 de metri. In proba feminina de 400 de metri garduri, Ionela Tirlea a ocupat pozitia a treia, cu timpul de 56 de secunde si 42 de sutimi, fiind devansata de Sandra Glover (SUA, 54.75) si Daimi Pernya (Cuba, 55.38). De asemenea, atleta romana Nicoleta Grasu s-a clasat pe pozitia a treia in proba de aruncare a discului din cadrul reuniunii de la Salonic, cu o performanta de 60,35 metri. Primul loc i-a revenit rusoaicei Natalia Sadova (63,65 m), urmata de sportiva americana Kristin Kuehl (63,20 m).

Pentru ca proba pe echipe ar putea fi eliminata de la JO

Floretistele protesteaza

Floretista franceza Adeline Wuilleme a spus ca sportivele componente ale reprezentativei Frantei sint pregatite sa protesteze daca se va vota eliminarea de la Jocurile Olimpice a probei de floreta feminin pe echipe. Wuilleme, cea mai buna floretista franceza, cistigatoarea primelor doua concursuri, de la Budapesta si Goppingen, contind pentru Cupa Mondiala, sezonul 2001-2002, a adaugat ca exista posibilitatea intreprinderii unei actiuni de protest concrete, in timpul Campionatelor Mondiale de la Lisabona, din perioada 17-23 august. Federatia Internationala de Scrima a propus eliminarea probei de floreta feminin pe echipe de la Jocurile Olimpice de la Atena, pentru a fi inlocuita cu cea de sabie individual. O decizie in acest sens va fi luata in cadrul congresului de la Lisabona, ce se va desfasura pe 17 august, dupa ce vor fi consultate federatiile nationale si dupa ce se va obtine acordul CIO. Decizia initiala, de a elimina nu doar proba de floreta feminin pe echipe, ci si pe cea de sabie masculin pe echipe de la JO de la Atena, pentru a fi inlocuite cu probele de sabie individual si pe echipe, a provocat reactii dure din partea sportivilor, care au dus, in primavara, la boicotarea mai multor competitii contind pentru Cupa Mondiala. Floretista italiana, Valentina Vezzali, care are in palmares 15 medalii, dintre care zece de aur, la Jocuri Olimpice si Campionate Mondiale, va interveni pentru ca Federatia Internationala de Scrima sa-si schimbe decizia.

(M.F.)

Turneul de tenis de la Sopot

Carlos Moya, in turul al treilea

Al doilea favorit al turneului de tenis masculin de la Sopot, Carlos Moya (Spania, nr.2), l-a invins in turul al doilea, cu scorul de 6-4, 6-1, pe Andrei Stoliarov (Rusia). Alte rezultate inregistrate in mansa secunda a competitiei de tenis masculin de la Sopot, care este dotata cu premii in valoare totala de 400.000 de dolari: Stefano Galvani (Italia) – Marc Rosset (Elvetia) 6-4, 6-1; Christophe Rochus (Belgia) – Fabrice Santoro (Franta, nr.3) 4-6, 6-3, 7-5; Franco Squillari (Argentina) – Fernando Verdasco (Spania) 6-4, 7-5.

(D.B.)

Exit mobile version