21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Stiri diverse

MECIURILE AMICALE ALE NATIONALEI ROMANIEI / Mircea Sandu a anuntat ieri programul echipelor nationale de fotbal ale Romaniei pina la sfirsitul anului. Prima reprezentativa va disputa un meci amical la Constanta, pe 21 august, la ora 20.45, impotriva selectionatei Greciei. Meciul echipelor de tineret va avea loc in aceeasi zi, la Medgidia, de la ora 18.00. Plecarea la Sarajevo, pentru disputarea meciului cu selectionata Bosniei-Hertegovina, va avea loc pe 5 septembrie, la ora 15.15. Echipa de tineret se va intilni cu formatia similara a Bosniei-Hertegovina in localitatea Mostar. Sandu a spus ca, deocamdata, nu a fost decis locul de desfasurare a meciului din 12 octombrie, care se va disputa impotriva echipei Norvegiei. Pe 14 octombrie, va avea loc plecarea in Luxemburg, in vederea disputarii partidei cu aceasta selectionata, care va avea loc pe 16 octombrie. In prezent se desfasoara discutii pentru stabilirea unui meci amical, care va avea loc in noiembrie. O echipa de tineret „under 18“ va participa la un turneu, unde vor mai fi prezente reprezentativele similare ale Republicii Moldova, Macedoniei si Angliei. De asemenea, o echipa de tineret „under 16“ va fi prezenta la un miniturneu la Mogosoaia, incepind cu 29 septembrie, la care vor participa selectionatele Insulelor Feroe, Macedoniei si Austriei. Actiunile de selectie ale echipelor nationale din acest an costa peste 150.000 de dolari.

(M.F.)

BLATTER, HAVELANGE SI Johansson VIN IN ROMANIA / Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, a anuntat ieri ca presedinte FIFA, Joseph Blatter, presedintele de onoare al FIFA, Joao Havelange, si presedintele UEFA, Lennart Johansson, si-au confirmat prezenta la inaugurarea noului sediu al FRF. Sandu a precizat ca inaugurarea noului sediu, care va fi situat in Complexul Sportiv National „Lia Manoliu“, va avea loc pe 22 august, de la ora 15.30. Presedintele FRF a declarat ca pentru construirea noului sediu s-au alocat 1.700.000 de dolari, insa, in final, lucrarea a costat mai putin cu o suta de mii de dolari. Mircea Sandu a adaugat ca va propune ca sala de conferinte a noului sediu sa poarte numele fostului gazetar sportiv Ioan Chirila.

(M.F.)

DENIS SERBAN S-AR PUTEA RETRAGE / Mijlocasul Denis Serban, care nu a fost inclus de tehnicianul Rafael Benítez in lotul formatiei Valencia care a facut deplasarea la un turneu de pregatire in Olanda, a spus ca este foarte deceptionat de situatia existenta la acest club si ca este dispus sa se retraga din activitate. „Tot ce imi doresc este sa joc. Am venit aici in urma cu patru ani si sint singurul jucator care nu am avut nici o sansa. Imi mai ramin doi ani de contract si voi incerca sa joc, insa, in caz contrar, ma las de fotbal“, a spus jucatorul roman. Serban a explicat ca este dispus sa negocieze cu clubul Valencia rezilierea contractului sau, insa a apreciat ca acest lucru ar fi o adevarata aventura, mai ales ca, in opinia sa, responsabilii clubului doresc ca el sa se retraga din activitate. Ziarul spaniol Marca noteaza ca jucatorul roman are mai multe oferte de la cluburi din Romania, insa Valencia nu mai doreste ca el sa se intoarca in tara.

(M.F.)

PANCU A MARCAT PENTRU BESIKTAS / Atacantul roman Daniel Pancu a marcat un gol in partida amicala pe care echipa sa, Besiktas Istanbul, a cistigat-o marti, in deplasare, cu scorul de 2-1 (1-1), in fata formatiei elvetiene Neuchatel Xamax.Pancu, care a fost titular, a inscris golul victoriei turcilor, in minutul 62. Gazdele au deschis scorul prin Rey, in minutul 36, Besiktas reusind egalarea prin Ali Cansun, in minutul 41. In lotul echipei Besiktas Istanbul este si romanul Radu Niculescu.

(M.F.)

SUPORTER INAINTE DE A SE NASTE / O familie din localitatea engleza Corby si-a inregistrat fetita ca membra a clubului suporterilor echipei Leicester City inainte ca aceasta sa se nasca, informeaza site-ul ananova.com. Sandra si Jack Summerfield i-au facut fetitei, care se numeste Georgiana, o legitimatie de membru al clubului suporterilor formatiei Leicester cu zece saptamini inainte ca ea sa se nasca. In locul rezervat fotografiei pe legitimatie a fost pusa o imagine realizata in timpul unei ecografii. Fetitia s-a nascut in urma cu noua zile. Sora nou-nascutei, Emily, a fost, pina in prezent, cel mai tinar suporter al echipei Leicester City, fiind inscrisa in club la virsta de trei luni. „Responsabilii clubului suporterilor au fost uimiti cind le-am cerut sa o inscrie pe Georgiana, dar in cele din urma au acceptat. Vrem sa le vedem pe fetele noastre jucind fotbal“, a spus Jack Summerfield. Un purtator de cuvint al clubului Leicester City a precizat ca nu a auzit ca astfel de cereri sa fi fost formulate de suporterii altor grupari. „Acest lucru demonstreaza ca oamenii care iubesc echipa Leicester formeaza o echipa“, a spus oficialul.

(M.F.)

ROBBIE KEANE ESTE CURTAT DE TOTTENHAM / Directorul sportiv al clubului Tottenham Hotspur, David Pleat, a spus ca gruparea pe care o reprezinta este interesata de achizitionarea atacantul international irlandez al formatiei Leeds United, Robbie Keane. Managerul echipei Tottenham, Glenn Hoddle, este de acord sa plateasca 12,5 milioane de euro in schimbul lui Robbie Keane, care a marcat trei goluri la Cupa Mondiala din Coreea de Sud si Japonia. Atacantul irlandez a refuzat, in luna iunie, sa se transfere la formatia Sunderland. Clubul Tottenham i-a achizitionat deja in aceasta vara, pe englezii Jamie Redknapp si Rohan Ricketts, pe croatul Milenko Acimovici si pe belgianul Jonathan Blondel. Glenn Hoddle, fost selectioner al Nationalei Angliei, cauta un atacant tinar, deoarece Chris Armstrong se afla la final de contract, Serghei Rebrov doreste sa se transfere, iar Teddy Sheringham si Les Ferdinand sint la sfirsit de cariera. Robbie Keane a debutat la echipa Wolverhampton, iar in 1999 a fost transferat la formatia Conventry pentru suma de 9,4 milioane de euro. In vara anului 2000, atacantul irlandez a ajuns la Inter Milano in schimbul sumei de 20,4 milioane de euro. Sase luni mai tirziu a fost imprumutat de formatia milaneza gruparii Leeds United, care l-a transferat definitiv pentru 18,8 milioane de euro.

(M.F.)

MANCHESTER A PLATIT PREA MULT PENTRU RIO FERDINAND / Managerul echipei engleze Arsenal Londra, francezul Arsene Wenger, a spus ca gruparea Manchester United a platit o suma prea mare pentru achizitionarea fundasului formatiei Leeds United, Rio Ferdinand. „Nu sint surprins ca Manchester dispune de cei mai scumpi trei jucatori din Anglia. Acest lucru reflecta puterea lor financiara. Atunci cind exista multi bani se cumpara jucatori scumpi“, a precizat tehnicianul francez. Wenger facea referire la atacantul olandez Ruud van Nistelrooy si la mijlocasul argentinian Juan Sebastian Veron, transferati anul trecut, dar si la Ferdinand, care va aduce fostei sale echipe, Leeds United, 46,8 milioane de euro. „Manchester a cumparat un mare jucator, insa a platit foarte scump. L-as fi adus cu placere la echipa mea, insa pentru zece milioane mai putin“, a adaugat Wenger.

(D.B.)

JANKER A PLECAT LA UDINESE / Atacantul german Carsten Jancker, care a evoluat in sezonul trecut la formatia Bayern München, a fost transferat la echipa italiana Udinese, in schimbul sumei de trei milioane de euro. Jancker, in virsta de 27 de ani, a semnat cu gruparea italiana un contract valabil pe urmatorii patru ani. Atacantul german, care nu a marcat nici un gol in sezonul trecut, se afla sub contract cu echipa din München pina in 2003, iar suma de reziliere era de opt milioane de euro. Carsten Jancker a efectuat ieri vizita medicala la Udine, dupa care a fost prezentat oficial in tricoul noii sale echipe. Formatia italiana a terminat sezonul trecut pe locul 14 in Serie A.

(M.F.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS