12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDoar trei echipaje straine la start

Doar trei echipaje straine la start

Bania va fi reprezentata la aceasta competitie de echipajele Duval / Nemes si Burchel / Tiugan

In perioada 19-21 iulie se va desfasura la Brasov cea de-a 36-a editie a Raliului Romaniei, la care vor participa 60 de echipaje romanesti, doua din Germania si unul din Bulgaria. Craiova va fi reprezentata la aceasta cursa de echipajele Nistor Duval – Gheorghe Nemes (Citroen Saxo; A6) si Daniel Burchel – Dragos Tiugan (VW Golf 3; H12).

Raliul Romaniei va combina in cele trei zile de concurs doua tipuri de trasee, pilotii urmind sa strabata atit traseul clasic, al Brasovului, cu proba speciala Babarunca, cit si un traseu de mare spectacol, cu proba speciala Teliu. Nu va lipsi din competitie dificila proba speciala de pe traseul Brasov – Poiana Brasov – Risnov.

Raliul Romaniei va debuta pe 19 iulie, la ora 9.00, cu o revizie tehnica, startul festiv urmind sa fie dat in aceeasi zi, din fata Rectoratului, la ora 16.30, iar peste o jumatate de ora va avea loc o proba speciala la Poligonul Tarlungeni. A doua zi, startul se va da la ora 9.00 din fata Rectoratului si se vor desfasura probele speciale „Valea Cetatii“, „Piriul Rece“, „Babarunca“ si „Poiana Brasov“, urmind ca in a treia zi sa se dispute probele speciale „Valea Cetatii“, „Piriul Rece“, „Tarlungeni“, „Budila“, „Teliu” si „Poiana“.

Organizatorul principal al competitiei de la Brasov, Bela Stoica, a spus ca reprezentantii Federatiei Internationale de Automobilism (FIA), care tuteleaza aceasta cursa, au solicitat in primul rind sa fie asigurata securitatea cursei si a spectatorilor. „Cei care vin sa vada cursele trebuie sa respecte niste reguli, in caz contrar putindu-se anula competitia“, a adaugat Stoica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS