11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Stiri diverse

Primar acuzat de luare de mita – scos basma curata de Parchet

Ilie Daniel, primarul comunei gorjene Bilteni, acuzat de luare de mita, a fost scos de sub urmarire penala de catre Parchetul Gorj. Procurorii au declansat cercetarile in cazul primarului Daniel, dupa ce acesta a cerut si a primit pe 15 mai 30.000.000 de lei, pentru a-i acorda Nicolitei Irod, din localitate, un contract de efectuare de lucrari de reparatii. Prim-procurorul Gheorghe Roibu a spus ca primarul Ilie Daniel a fost scos de sub urmarire penala, neconstatindu-se comiterea faptei. Edilul din Bilteni a mai fost acuzat de luare de mita, in urma cu doi ani, cind a solicitat si primit de la un cetatean o suma de bani pentru a permite constructia unei baraci. Pentru ca a luat mita, primarul a primit o condamnare de doi ani la locul de munca, din care nu a efectuat insa nici o zi. Prim-procurorul Roibu a mai spus ca procesul primarului acuzat de luare de mita se judeca in prezent la Curtea Suprema de Justitie. In urma cu o luna, in cadrul unei conferinte de presa, liderul PSD Gorj, Nicolae Mischie, ii lua apararea primarului Ilie Daniel, considerind ca acesta este nevinovat. De asemenea, Nicolita Irod nu a mai recunoscut ca i-a dat bani primarului din Bilteni.

(E.M.)

A spart masina unui deputat

Un tirgujian s-a ales cu dosar penal dupa ce a spart masina deputatului PRM Gorj, Ion Mocioi. In urma cercetarilor, care au durat peste trei luni, politistii gorjeni l-au prins pe Marius Plotog, din Tirgu Jiu, care a spart autoturismul Camerei Deputatilor, aflat la dispozitia parlamentarului Ion Mocioi. Deputatul a ramas fara radiocasetofon si fara pardesiu. S-a mai descoperit ca Marius Plotog mai sparsese doua masini, in aceeasi zi in care a „atentat“ si la masina deputatului Mocioi.

(E.M.)

Cintaret bisericesc – hot de cecuri si candele

Un cintaret bisericesc din comna Lelesti – Gorj este cercetat de catre Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj, pentru comiterea mai multor furturi din locuinte si dintr-o biserica din Tirgu Jiu. In urma cu o luna si jumatate, Laurentiu Marius Stancele a spart locuinta Nicolitei Trusca, din Lelesti, de unde a sustras doua cecuri pe care le-a falsificat. Cu acestea s-a prezentat la sucursala CEC Tirgu Jiu, incercind sa scoata banii, insa nu a mai apucat, fiind retinut de politisti. Acestia au descoperit ca hotul a mai furat patru certificate de la o familie din Balanesti, iar de la Biserica „Nasterea Domnului“ din Tirgu Jiu, a sustras o candela si o cruciulita. Laurentiu Stancele este recidivist, fiind eliberat conditionat din Penitenciarul Tirgu Jiu, unde isi ispasea o condamnare de trei ani, pentru violare de domiciliu si tentativa de viol.

(E.M.)

CAS Gorj si-a depasit planul de incasari al datoriilor pe primul semestru

Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Gorj a incasat, in primul semestru al acestui an, de la societatile comerciale din judet 410 miliarde de lei, fata de cele 370 de miliarde propuse, reprezentind datoriile la fondul asigurarilor de sanatate. „Procentul de incasare pe prima parte a anului este de 120%. Avem insa societati comerciale care continua sa aiba datorii foarte mari“, a spus Speranta Vina, presedinta CAS Gorj. Pe lista datornicilor conduce Compania Nationala a Lignitului Oltenia cu 1.400 de miliarde de lei, urmata de ROSTRAMO cu 25 de miliarde de lei. La peste 200 de agenti economici din judet, CAS a fost nevoita sa treaca la executare silita si sa identifice bunuri in vederea valorificarii pentru recuperarea datoriilor.

(C.C.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS