Acasă Sport Stiri diverse

Stiri diverse

TROFEU PENTRU HANDBALUL ROMANESC / Reprezentativa feminina de handbal a Romaniei a cistigat titlul de campioana mondiala universitara, dupa ce a invins in toate cele sase partide disputate in cadrul turneului de la Valencia. Competitia s-a disputat dupa sistemul fiecare cu fiecare, echipa Romaniei invingind in ultimul meci, cu scorul de 25-22, formatia Spaniei, in partida care a stabilit ocupantele primelor doua locuri in ierarhia finala. Astfel, selectionata Romaniei, pregatita de Gheorghe Tadici, a cucerit titlul mondial universitar, dupa ce la editia precedenta a Campionatelor Mondiale Universitare ocupase locul secund. Selectionata Spaniei a devenit vicecampioana universitara, inregistrind astfel cea mai buna performanta a nationalei iberice la Campionatele Mondiale Universitare. La concursul de la Valencia au participat numai sapte echipe nationale, desi initial isi anuntasera prezenta 14. Pe parcursul concursului, Romania a mai invins reprezentativele Moldovei (cu scorul de 43-6), Mexicului (49-12), Cehiei (29-21), Japoniei (23-18) si Chinei.

(D.B.)

LAURA BADEA, VICECAMPIOANA EUROPEANA / Sportiva romana Laura Badea a obtinut medalia de argint in proba de floreta din cadrul Campionatelor Europene de scrima, care se desfasoara la Moscova. Laura Badea a fost invinsa in finala, cu scorul de 15-3, de sportiva poloneza Sylwia Gruchala. O alta sportiva din Romania, Roxana Scarlat, a cistigat medalia de bronz in aceeasi proba. Scarlat a intilnit-o in semifinale pe Laura Badea, aceasta impunindu-se cu scorul de 6-5.

(M.S.)

S-A CONSTITUIT ASOCIATIA JUDETEANA DE BOX – GORJ / Directia pentru Tineret si Sport Gorj a organizat recent o intilnire cu toate cluburile gorjene care au sectii de box in vederea constituirii Asociatiei Judetene de Box Gorj. La sedinta de constituire au luat parte reprezentanti ai cluburilor Pandurii Tirgu Jiu, CSS Tirgu Jiu, Colegiul „Mihai Viteazul“ Bumbesti Jiu, Sport Club Minerul Jilt Matasari, CS Madofil Star Rovinari, CS Energia Turceni si AS Sportin Gorj. In prima parte a sedintei, care a fost coordonata de directorul DTS Gorj, Marius Vlaicu, s-a prezentat un raport de activitate al vechii comisii judetene de box, iar apoi s-a trecut la alegerea presedintelui si a membrilor Biroului executiv al AJB. Astfel, presedintele Consiliului Judetean Gorj, Nicolae Mischie, a fost ales presedinte de onoare, iar presedintele in exercitiu al asociatiei va fi Gheorghe Milosteanu. Traian Patrascoiu, Dumitru Folcut si Ion Geica au fost alesi vicepresedinti iar secretarul asociatiei va fi Emanoil Tita.

(M.P.)

„CUPA DELTEI“ LA BOX / Clubul Sportiv Danubiu din Tulcea a organizat la sfirsitul lunii iunie prima editie a intrecerilor de box pentru cadeti si juniori, dotata cu „Cupa Deltei“. Alaturi de pugilisti de la cluburi din Tulcea, Tirgoviste, Braila, Galati, Calarasi, Tirgu Mures, au luat parte la intreceri si boxerii de la CS Minerul Jilt Matasari, pregatiti de antrenorul Ion Geica. Sportivii gorjeni au lasat din nou o impresie buna, reusind sa cistige primul loc la trei categorii si sa se claseze pe locul doi pe echipe dupa clubul organizator al competitiei. Cele trei locuri I au fost ocupate de Eduard Ungureanu – cat. 45 kg, Daniel Gug – cat. 48 kg si Ionut Francisc Boros la categoria 75 kg.

(M.P.)

IONEL GANEA A INSCRIS DOUA GOLURI / Atacantul roman Ionel Ganea, a marcat doua goluri pentru formatia germana VfB Stuttgart intr-un meci amical disputat cu echipa de amatori TSV Kropp, cistigat cu scorul de 8-0. Partida de pregatire, disputata in localitatea Kropp, din apropierea orasului Flensburg, a fost urmarita de 1.500 de spectatori, care au dorit sa vada evolutia unei echipe din prima liga germana. VfB Stuttgart, care a condus la pauza cu scorul de 4-0, s-a impus lejer in fata echipei locale, prin golurile marcate de Ionel Ganea (2), Sean Dundee (2), Steffen Handschuh, Fernando Meira, Ioannis Amanatidis si Kevin Kuranyi.

(L.B.)

DAN PETRESCU VREA SA FIE ANTRENOR / Fostul international roman Dan Petrescu a spus ca se va intoarce in Romania pentru a-si incepe cariera de antrenor. In prezent, Petrescu studiaza oferte de la trei cluburi de elita, desi contractul lui cu gruparea Southampton era valabil pentru inca un an. Dan Petrescu spera ca, indiferent de clubul pe care il va alege, va avea succes in cariera si va avea posibilitatea sa revitalizeze fotbalul romanesc: „Doresc sa capat experienta ca antrenor in Romania, asa cum am facut si ca jucator. In Romania m-am pregatit pentru o cariera de succes si acum vreau sa dau tarii ceva inapoi. Jucatorii care au evoluat in strainatate au datoria de a reveni in tara si sper ca voi putea lucra cu oameni ca Hagi si Gheorghe Popescu, pentru a imbunatati imaginea fotbalului romanesc. Acest sport are multe probleme, mai ales dupa ratarea calificarii la Cupa Mondiala, dupa ce am participat cu succes la precedentele trei editii.“

(I.J.)

ARSENAL IL CURTEAZA PE RUSTU / Conducatorii clubului englez Arsenal Londra doresc sa-l achizitioneze pe portarul turc al echipei Fenerbahce Istanbul, Rustu Recber. Pentru transferul internationalului turc, care ar urma sa-l inlocuiasca pe veteranul David Seaman, antrenorul londonezilor, francezul Arsene Wenger, a facut o oferta de cinci milioane de euro. Rustu, care a cucerit impreuna cu nationala Turciei medalia de bronz la Cupa Mondiala, a spus ca nu este interesat de un transfer in acest sezon. „Eu sint acelasi de ani intregi, dar am fost remarcat abia la Cupa Mondiala. Voi analiza ofertele pentru sezonul 2003-2004 si atunci voi pleca la o echipa europeana de valoare“, a precizat Rustu.

(M.F.)

Exit mobile version