Acasă Local Stiri diverse

Stiri diverse

O eleva din Mehedinti s-a prezentat la bacalaureat dupa ce a nascut

Doua cazuri speciale au fost inregistrate, pina in prezent, la probele examenului de bacalaureat, organizat in judetul Mehedinti. O absolventa a clasei a XII-a, care a nascut in urma cu citeva zile, s-a prezentat totusi la probele de examen, iar intr-un alt caz, o tinara, care sustinea probele la bacalaureat la Liceul Decebal din municipiu, s-a simtit foarte rau si a trebuit sa fie transportata la domiciliu. Conducerea Inspectoratului Scolar Mehedinti a decis ca ea sa sustina urmatoarea proba scrisa acasa. Potrivit inspectorului scolar general adjunct Mircea Samfirescu, examenul de bacalaureat se desfasoara in conditii bune. La proba orala la limba moderna, s-au prezentat 2.653 de elevi, din cei 2.695 inscrisi. Dupa primele corectari, s-au inregistrat 17 note intre 5 si 6 si 1.700 de note de 9 si 10.

(F.L.)

Peste un calafetean a dat Norocu… cu masina

Constantin Melcea, de 62 de ani, din Calafat, a fost victima unui grav accident de circulatie petrecut joi, 27 iunie, la Maglavit. El a fost lovit, in timp ce se afla pe bicicleta, de masina lui Marian Norocu, de 23 de ani, din Craiova. In timp ce se afla la volanul autoutilitarei Fiat, cu numarul de inmatriculare BV-8349-05/03, Norocu a fost luat prin surprindere de manevra biciclistului care a virat fara sa se asigure.

(R.G.)

Spinzurat cu capastrul calului in curtea scolii din Vilceana

Un barbat infirm din localitatea Vilceana s-a spinzurat joi de un pom din curtea scolii din localitate. Nicolae Nasturel, de 66 de ani, era infirm, avind unul din picioare amputat din cauza unei artrite. Batrinul era casatorit si se plingea mereu familiei ca nu mai poate trai fara un picior. Nicolae Nasturel a fost gasit spinzurat cu capastrul calului sau de un pom aflat in curtea scolii din sat.

(E.M.)

Mehedintean arestat pentru ca se sustragea de la executarea pedepsei

Politistii din Simian l-au arestat vineri pe Boancara Nicolae, de 53 de ani, din satul Cerneti, care avea mandat de executare a pedepsei inchisorii de doi ani si doua luni. Ei au mai efectuat si o actiune pe linie judiciara, ocazie cu care au legitimat 129 de persoane si au avertizat alte 11. Valoarea amenzilor aplicate se ridica la 3,6 milioane de lei.

(F.L.)

Un detinut a intrat in greva foamei

Sorin Toader, de 39 de ani, detinut la Penitenciarul din Tirgu Jiu, a intrat de doua zile in greva foamei, fiind internat sub paza la Spitalul Judetean din Tirgu Jiu. Barbatul, cunoscut ca unul dintre cei din lumea interlopa a municipiului, a fost condamnat la patru ani inchisoare pentru vatamare corporala si sechestru. Acesta este nemultumit de modul in care se desfasoara recursul pe care l-a facut pentru anularea sentintei. Sorin Toader, administrator la o societate din oras, mai este cercetat de catre Parchetul Gorj, in dosarul SINTOFARM, fiind prins cu anhidrida acetica, o substanta folosita la fabricarea drogurilor. In prezent, starea sanatatii detinutului este inrautatita.

(E.M.)

Plaja de la Schela Cladovei nu este amenajata in scop de agrement

Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Mehedinti au efectuat zilele trecute o actiune de verificare a calitatii serviciilor oferite de strandurile din judet. S-a realizat si o analiza a apei, pentru a preveni aparitia unor probleme dermatologice. Potrivit dr. Aurel Stanciu, inspector sanitar de stat din cadrul Directiei de Sanatate Publica, cele doua stranduri din Crihala si Schela indeplinesc toate conditiile. Desi este foarte solicitata, plaja de pe malul Dunarii, de la Schela Cladovei, nu este amenajata in scop de agrement, deoarece nu au existat fonduri si posibilitati de realizare a unei asemenea investitii. Zona este periculoasa, mai ales pentru inotatorii care se aventureaza in larg, iar curentii sint puternici si exista pericolul de inec.

(F.L.)

Exit mobile version